Fi d’un imperi

Ahir divendres la justícia luxemburguesa va denegar als dos principals holdings del grup financer portuguès Espirito Santo acollir-se al concurs de creditors. Ara, els actius d’Espirito Santo International (ESI) i Rioforte seran posats en liquidació pel tribunal de comerç de Luxemburg. El tribunal havia rebutjat els requeriments de ser col·locats sota gestió controlada el 18 de juliol de 2014. La “gestió controlada” és un règim que equival al concurs de creditors, i que hauria donat als holdings un termini extra per al pagament dels seus deutes.

La decisió de la justícia luxemburguesa constitueix l’etapa final al desmantellament del grup familiar portuguès, que era el major banc privat de Portugal fins que va ser transformat el 3 d’agost en un “banc dolent”, encarregat de liquidar els seus actius tòxics, i en particular els títols de deute de la resta del grup. Les autoritats lusitanes havien reagrupat els actius sans de l’entitat en un nou banc anomenat Novo Banco, que va rebre una injecció de capital de 4.900 milions d’euros, 3.900 d’ells consistents en un préstec d’Estat.

L’enfonsament d’aquest gran grup financer portuguès va començar amb el descobriment a finals de maig d’irregularitats en la comptabilitat del holding Espirito Santo International.

 

—————-

A.M.
Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús