Una fita desenal

Anton Marco | Luxemburg

 
El passat 12 de novembre la més prestigiosa missió científica europea va aconseguir un pas que marca una nova etapa. Després de 10 anys de vol i 6.400.000.000 quilòmetres rodant en el sistema solar, el satèl·lit europeu “Rosetta” va arribar a vora del Churyumov-Gerasimenko i el seu mòdul “Philae” va aterrar sobre l’objecte celeste que aleshores era a una distància de més de 500 milions de quilòmetres.

Aquesta extraordinària gesta és una primícia en la història de l’exploració. Ara, òbviament, comença la feina real d’aquesta missió d’excel·lència que ja és un èxit sense precedents. Trobar la resposta a la important pregunta “D’on ens ve l’aigua que tenim en el nostre planeta Terra?”, que és tant com dir “D’on va sorgir la nostra vida?”. Les més sinceres felicitacions als de l’Agència Espacial Europea (ESA) per l’èxit que demostra en el present i el potencial europeu. Per obtenir més informació: www.esa.int.

Ha resultat que el mòdul “Philae” ha arribat bé però ha caigut tort. Rep la llum del sol una hora i mitja (al dia?) en lloc de les set hores que són necessàries per a executar les tasques científiques com cal. Quina llàstima, tanta energia per assolir l’objectiu i un cop allí de l’únic que manca és d’energia.

1 comentari

  • Rosetta, deu anys i un objectiu | Rosalind Franklin

    19/11/2014 1:03

    […] El passat 12 de novembre la més prestigiosa missió científica europea va aconseguir un pas que marca una nova etapa. Després de 10 anys de vol i 6.400.000.000 quilòmetres rodant en el sistema solar, el satèl·lit europeu “Rosetta” va arribar a vora del Churyumov-Gerasimenko i el seu mòdul “Philae” va aterrar sobre l’objecte celeste que aleshores era a una distància de més de 500 milions de quilòmetres. Aquesta extraordinària gesta és una primícia en la història de l’exploració. Ara, òbviament, comença la feina real d’aquesta missió d’excel·lència que ja és un èxit sense precedents. Trobar la resposta a la important pregunta “D’on ens ve l’aigua que tenim en el nostre planeta Terra”, que es tant com dir “D’on va sorgir la nostra vida?” [extret de l'Ara] […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús