Referèndum a Luxemburg

Anton Marco | Luxemburg

La majoria parlamentària ha proposat la formulació de les quatre preguntes que es plantejaran als electors en el referèndum del 7 de juny del 2015:

1.- Està d’acord amb la idea que els luxemburguesos entre setze i divuit anys tinguin dret a inscriure’s per votar i, opcionalment, a participar com a votants en les eleccions a la Cambra de Diputats, a les eleccions europees i locals, així com als referèndums?

2.- Està d’acord amb la idea que els residents no luxemburguesos tinguin el dret a registrar-se per votar i, opcionalment, a participar com a votants en les eleccions a la Cambra de Diputats, amb la condició d’haver residit durant almenys deu anys a Luxemburg i d’haver participat anteriorment en les eleccions locals i europees a Luxemburg?

3.- Està d’acord amb la idea de limitar a deu anys el període màxim que, de manera contínua, una persona pot formar part del Govern?

4.- Està d’acord amb la idea que l’Estat no té l’obligació de fer-se càrrec dels salaris i les pensions dels ministres de les religions reconegudes en el Gran Ducat?

Questions clares i precises, tot un exemple de participació ciutadana. Malgrat que el referèndum no serà vinculant, els líders polítics ja han anunciat que respectaran la voluntat popular.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús