La creació

Amb tota la raó la serp del paradís li va dir a Eva: si proveu aquesta poma de l’arbre de la ciència, sereu com déus. Recentment científics dels Estats Units i d’Europa han extret un cromosoma d’una cèl·lula del fong que fermenta la cervesa i l’han substituït per un cromosoma artificial, creat al laboratori. La cèl·lula ho ha reconegut com a propi i ha fet seguir el seu desenvolupament natural.Després del triomf de la serp, Déu va dir: “Heus aquí a Adam que s’ha volgut fer com un de nosaltres”. I encolerit va decidir expulsar-lo del paradís. Que els científics estan a punt d’avançar a Déu per la cuneta, comença a ser lloc comú en biogenètica. Tenim ja a l’abast de la mà la poma científica que donarà pas a la segona creació del Gènesi, ara gràcies al cervell humà. El poder de crear vida artificial no tindrà límits. Primer estarà al servei de la medicina per curar malalties i refer òrgans i teixits vells o danyats, però ningú ni res podrà aturar la morbosa curiositat de la intel·ligència humana cada dia més excitada en aquest camí cap a la foscor insondable de la matèria on ja es veu aletejar la membrana de la immortalitat. En el futur els científics podran fabricar una increïble varietat de monstres, tota classe d’animals nous, homínids, neandertals, éssers mitològics com les sirenes i els centaures, sèries d’esclaus robotitzats, els botxins necessaris per dominar una societat de súbdits humiliats per elits rosses ben escollides, que seran com els arcàngels. Clergues de veu fosca, amb una caputxa d’or al cap, amenaçaran la humanitat amb el càstig d’una pluja de sofre, però cap profeta podrà recriminar res a la ciència en aquest sentit. Només cal veure el National Geographic i qualsevol telenotícies. Les criatures més diabòliques que puguin sortir dels laboratoris no aconseguiran guanyar en maldat als monstres que ja poblen aquest món, feres, bestioles verinoses i altres espècies malignes, gent cruel i fanàtics tipus Rouco Varela, que semblen delectar-se presagiant una nova guerra civil. Si els científics aconsegueixen eradicar el gen de la violència als seus nous monstres, sens dubte serà millor, més pura i suau la vida que neix ara del fong de la cervesa.

Traducció, amb llicència, de la columna de Manuel Vicent apareguda a El País el 6/04/2014.
A.M.
Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús