Viure a Luxemburg

Anton Marco | Luxemburg

 

Viure a Luxemburg no deu ser gaire fàcil, ben pensat. Les xifres també ho demostren: dels 507.416.607 habitants de la Unió Europea només hi viuen el 0.11%, o sia un 0.01% de la població mundial. Vistes i contrastades les xifres es podria dir sense cap por a equivocar-se que a la majoria dels pobladors d’aquest planeta, i més tenint en compte la facilitat de mobilitat que ofereixen els mitjans de comunicació del segle XXI, no volen, no els convé o no estan per viure-hi.
A mi se’m fa estrany d’entendre com en un país obert als seus veïns de bat a bat: qualsevol indocumentat hi pot entrar des de Bèlgica a una velocitat de 90 Km/h, des de França a 70 Km/h i des d’Alemanya fins a 110/h sense cap impediment policial, administratiu ni duaner.

I si tenim en compte que

Si per altra banda…

  • A l’édició del  2012 de Quality of Life Survey, enquesta sobre la qualitat de vida de la consultora Mercer, Luxemburg ocupa el lloc 19 entre els 221.
  • Segons l’Informe sobre el Desenvolupament Humà del PNUD (Programa de les Nacions Unides per al Desenvolupament), el país ocupa el 26è lloc sobre 186 en matèria de desenvolupament humà.
Aquests estudis es basen en criteris com l’éducació, els serveis de sanitat, el dinamisme éconòmic, el nivell de vida, l’ambient polític, el clima, l’habitatge, els serveis públics, la vida social, el lleure, les infrastructures, la seguretat, la qualitat de l’aire i fins i tot la igualtat d’oportunitats.
Altres informes que analitzen camps més específics, confirmen aquests resultats.
  • Segons un étude réalisée par la société Mercer, Luxembourg-ville est la ville la plus sûre du monde;
  • Segons l’OCDE, les Luxembourgeois ont le nombre le plus élevé d’années (23 en tout) pour profiter de leur temps libre, si l’on compare l’âge moyen de départ à la retraite à l’espérance de vie;
  • Segons un étude d’Eurostat, le pays a le PIB par habitant le plus élevé de l’Union européenne;
  • Segons el magazine Forbes, Luxembourg est le 2e pays le plus riche du monde;
  • Segons un étude de Forbes, Luxembourg-ville est une des villes qui connaît les salaires les plus élevés;
  • Segons ECA International, le coût de la vie est relativement moins onéreux à Luxembourg-ville que dans d’autres villes européennes;
  • Segons el European Green City Index, Luxembourg-ville est une des villes les plus vertes au niveau européen.

I si a tot això hi afegim que, segons les estadístiques, el 96% dels habitants d’aquest Gran Ducat, titllat quotidianament per tots els mitjans de comunicació de paradís, diuen que estan satisfets amb la vida que hi menen… alguna cosa discreta o indiscreta deu tenir o amaga aquest país… sens dubte que hi deu haver  o hi ha…

…quelque chose qui cloche!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús