Fer el paperina

Anton Marco | Luxemburg

 

No, no digueu mai la veritat! És, senzillament, el que ens aconsellen les elits europees. Car és de suposar que qui ens governa a Europa forma part de les elits europees. Ah no? Qui us ho ha dit que no? Segur que no us ha enganyat? I tu, lector perdut, si no atrapat entre la xarxa d’aquest immens oceà de blogs, webs, xats i twitters que xiuxiuegen i feisbucs més que mal encarats… t’ho creus?
Et creus que als grecs els governen les elits? Que fins ara els haurien governat les elits del moment històric que governaven? Et creus que als europeus ens governen les elits? Que fins ara ens haurien governat les elits dels moments històrics en què governaven? No? Ah no? Qui t’ho ha dit que no? No t’ho ha dit ningú. Però tu sol has sabut comprendre que quan dissabte passat es despenjava el Primer Ministre de Grècia anunciant un referèndum, admetia clar i ras que ell mateix, tot un president de govern grec -i ben democràtic-, no tenia la capacitat de negociar, o de decidir, de “trancher” que diuen els francesos de manera més rotunda i cartesiana. I si no tenia aquesta capacitat, què caram hi feia negociant? Ah bé, clar, feia el paperina. Això sí que ho entens lector atrapat per la xarxa. Paperina? I la premsa? La premsa també, també fa el paperina. Ah no? Com és que cap mitjà de comunicació, i ja han passat vuit dies, en tota Europa ha denunciat aquesta incapacitat reconeguda obertament pel Primer Ministre de Grècia quant a la incapacitat de negociar? Molt senzill, perquè aquí tothom fa el paperina.

I tu, lector enganxat a la xarxa, no estaràs pas fent també el paperina?

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús