Parlen les cambreres

Anton Marco | encara a Luxemburg

 

Després d’haver patit ells mateixos reformes doloroses, els membres més pobres de l’eurozona i de l’Est d’Europa estan a favor d’una línia dura contra Grècia, alguns suggerint a boca plena el “Grexit”, perspectiva realista arran del NO en l’històric referèndum grec.

Estònia, Letònia, Lituània i Eslovàquia han afirmat durant molt de temps que eren massa pobres per pagar pels errors d’una Grècia més rica, exhortant a sotmetre més mesures d’austeritat i reformes sota el paquet del generós rescat de 240.000.000.000 € proposat a Atenes. “He sentit dir que alguns jubilats grecs reben més de 1.000 euros al mes. Això és indignant. Em nego a pagar els seus deutes, si guanyen una fortuna en comparació amb el meu salari”, diu na Martina Lelovicova, una cambrera de Bratislava. “Si ho entenc bé, el nivell de vida a Grècia és més alt que el nostre a Estònia. Jo trobo normal que la gent pagui els seus deutes”, protestava Maie Mets, una jubilada de 72 anys.

No fa gaire algú em va dir que eren els rics els qui els volien ben acollats…

Després d’independitzar-se de Moscou en 1991, Estònia, Letònia i Lituània s’han unit a la zona de l’euro, entre el 2011 i 2015. Ara hi ha qui comença a mirar de fer el camí a la inversa. L’únic que ens queda per veure és que a la reunió prevista per aquesta tarda se’ns despengi la Merkel anunciant un referèndum. Ah no? Tan de moda com estan? Fins i tot a Crimea en fan. Si no, que hi digui la seva en Cameron, que d’un temps ençà també hi està abonat!

Qui hi vol dir més?

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús