El secret de l’estiu

Anton Marco | Luxemburg

 

Els del Huffingtonpost proposen de fer “veritables plans per l’estiu” i ens volen aconsellar a tots els ciutadants del món on anar sense acabar amb els nostres estalvis. Els seus consells es basen en un estudi -de fet és un senzill informe o report a l’ús, o una enquesta, per no dir sondeig ni estadística- dels del TripAdvisor.

Els de TripAdvisor, doncs, diuen, han anunciat els resultats de la quarta edició anual de la seva TripIndex Cities, que compara una sortida nocturna i una nit d’allotjament en diverses ciutats de vacances d’Estats Units i altres llocs del món. Els resultats revelen quins són els llocs més cars i els més assequibles del món o pel voltant de l’orbe. Així, el TripIndex calcula “despeses típiques per dos còctels, un sopar per a dos comptant-hi una ampolla de vi, transport o ronda en taxi, i una nit d’allotjament en hotel durant els mesos d’estiu, juny, juliol o agost. Segons el comunicat de premsa de TripAdvisor, si estàs pensant gastar molts diners, ves a San Francisco, Londres o París, que encapçalen la llista de les ciutats més costoses per visitar. D’altra banda, si vols gastar responsablement, mira la llista de les ciutats més assequibles dels Estats Units a continuació.

1. Les Vegas, Nevada. Cost total TripIndex: $ 276,03
2. Miami, Florida. Cost total TripIndex: $ 311,29
3. Atlanta, Geòrgia. Cost total TripIndex: $ 314,31
4. Orlando, Florida. Cost total TripIndex: $ 322,99
5. New Orleans, Louisiana. Cost total TripIndex: $ 323,36
6. Houston, Texas. Cost total TripIndex: $ 338,25
7. Dallas, Texas. Cost total TripIndex: $ 339,09
8. Philadelphia, Pennsylvania. Cost total TripIndex: $ 352,43
9. Minneapolis, Minnesota.Cost total TripIndex: $ 354,50
10. Denver, Colorado.Cost total TripIndex: $ 366,38

Mentre que les ciutats internacionals en altres llocs del món -o pel voltant de l’orbe- més econòmiques són -o serien-…

1. Hanoi, Vietnam. Cost total TripIndex: $ 152,89
2. Jakarta, Indonèsia. Cost total TripIndex: $ 158,40
3. Sharm el Sheikh, Egipte. Cost total TripIndex: $ 159,49
4. Bangkok, Tailàndia. Cost total TripIndex: $ 162,13
5. Sofia, Bulgària. Cost total TripIndex: $ 187,56
6. Ciutat del Cap, Sud-àfrica. Cost total TripIndex: $190.41
7. Mumbai, India. Cost total TripIndex: $190.67
8. Kuala Lumpur, Malasia. Cost total TripIndex: $195.56
9. Praga, República Checa. Cost total TripIndex: $197.61
10. Budapest, Hungría. Cost total TripIndex: $200.21

Ja ho teniu clar? Jo també.

El més trist, tristíssim, d’aquesta petita història és que sempre hi ha algun babau que s’acaba creient aquests informes, per no dir reports, enquestes o sondeigs a l’ús, sinó estadístiques, que es passen l’estiu remenant la calderilla en butxaca sorgida, dubtant en com gastar-se responsablement els $152,89 que cap a finals de juliol encara  els poden arribar a quedar sobrers, o si en lloc dels dos còctels aconsellats pels del TripAdvisor millor seria fer-ne només un.

Ja he fet saber als del TripAdvisor que tampoc seria gastar gaire irresponsablement si per l’any que ve posessin dins la cistella pel càlcul de les vacances el cost d’una síndria de, al menys, tres pams i mig de circumferència. I, de tota manera, tant si sou rodamóns, dels que us moveu a distància curta, com dels que us quedeu a casa, sempre que enguany no us n’hagin fet fora a empentes i rodolons, us recomano d’esperar al mes d’agost, que és quan són més reeixides, agafeu la síndria més grossa de la plaça i amb un ganivet comparable l’obriu en dues parts i en féssiu tantes mitges llunes com boques us les demanin, que ja se sap: esplèndida i opípara de la síndria se’n beu i se’n menja i, fins i tot, més d’un se’n renta la cara.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús