Alt i gros com un talòs

Anton Marco | ves a saber per on para

 

Alt i gros com un talòs… el PP ja té candidat. Sí, noi, es veu que va convèncer al Rajoy quan el va veure virtualment en una foto al costat de la Camacho. Ande o no ande el caballo que sea bien grande, es devia dir en els seus interiors el corredor de comerç. No vull citar el nom de la bèstia, no sigui cosa que m’enviïn la guàrdia civil a casa; així davant d’un jutge sempre podria al·legar que estava parlant del Faraón, aquell cavall de carreres que ho guanyava tot. Després de la nominació, l’home s’explica: “Em sento en plena fortalesa“, diu que va dir. No com la Camacho, que malgrat quasi honrar el seu cognom, ca, és més mula que altra cosa. Segons el titular de El Mundo del dia 28: Rajoy elige a Albiol para plantar cara a Mas. Plantar cara, sí senyor! Per plantar cara no hi ha res millor que escollir-ne a un de ben alt i ben gros, com un talòs. A veure, m’agradaria que m’entenguéssiu bé… com un “tros de fusta gruixut” que, especialment i segons el diccionari que va sufragar l’Alfonso XIII, és com elsoc de la màquina de frenar el carro”. Podria citar davant del jutge altres accepcions del terme, com p. ex.: “Bastó que lliguen a les cames d’un gos o d’un altre animal perquè no pugui fugir”, o “la part inferior de la pollegana”, entre altres. A veure si ens entenem, que “a cap gros, o molt savi o molt talòs”! Ho diu el diccionari… senyor jutge.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús