Nadal i “Pa amb oli”

A Catalunya tenim tres plats estrella durant les festes nadalenques, l’escudella amb carn d’olla i els tan esperats canelons per Sant Esteve. Sincerament us desitjo que el tercer plat, no per usual menys apreciat, no us falti tampoc mai a taula… Bones festes!

 

Exquisitesa; nom ben casolà;
menja que no atrafega la cuinera;
res de paella, d’olla o greixonera…

Dos ingredients simples: oli i pa.
Tu, Anacreont, de savi paladar,
qui dels plers del menjum l’elogi en feres,
del ric pa amb oli res mai no ens digueres.
No tastares, et planc, un past tan sà!

¿Qui no es sacia amb un molt reverend
cantó de pa mullat amb indulgent
roi d’oli; i fa que el ventre no grinyoli?
Menjar tan saborós, nostra heretat!
El pa amb oli ja cru, ja ben torrat!
Un monument al qui inventà el pa amb oli!

—-

          Miquel Colom i Mateu (1900-1999)
Etiquetes , ,

1 comentari

  • Nadal i ?Pa amb oli? | CATnews

    26/12/2015 9:31

    […] A Catalunya tenim tres?plats estrella durant les festes nadalenques, l?escudella amb carn d?olla i e… […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús