El 0,000000001% del PIB

Anton Marco | Luxemburg

 

Vull felicitar als responsables del disseny de la portada del diari La Razón del 14/01/2016. Feia temps que una composició periodística no m’arribava tant a l’ànima com aquesta. Es mostra en fotografia gran una orgullosa mare asseguda en un escó de les nostres Corts lliurant gentilment una criatura, com un nadalenc Nen Jesús, al cap de files de la seva formació política. Poètic, veritablement poètic.


En Diego, o Dieguito que titulen els de La Razón -les seves raons deuen tenir- amb els braços oberts, com un Nen Jesús Salvador de veritat, amb la mateixa religiosa serenitat que sols saben reflectir les obres de  Fra Angelico, es lliura tot ell al mal anomenat pel malnom “coletas” traspassant l’espai de l’escó de l’esquàlid Iñigo Errejón que se’ls interposa. A sota mateix dues fotografies més: a l’esquerra la del Nen Jesús de La Virgen de la Granada, i per a acabar d’omplir l’espai de la portada, l’imatge del mateix dimoni, a qui atribueixen i subtitulen amb aquesta frase: “Te cuidaré más que a mis ojos”.

Poètic, tot veritablement poètic, quasi medievalment poètic. Per tant, torno a felicitar als responsables del disseny de la portada del diari La Razón. Ells, tan diabòlicament encaparrats com estan sempre en la raó i, sobretot, les raons d’estat. I precisament el mateix dia en que el no menys nostre comisari europeu Pierre Moscovici ha avisat seriosament que “Espanya no pot esperar cap flexibilitat amb els pressupostos” vull felicitar efusivament també a l’Estat, al meu Estat, per haver adquirit l’obra de Fra Angelico. Les obres de Fra Angelico no es poden mesurar amb diners, no tenen preu, són bellesa pura. Les meves més sinceres felicitacions per haver adquirit l’obra per tan sols 18 milions d’euros, poca cosa, el 0,00000000164% del PIB espanyol (El govern Aznar va arribar a pagar p’El barbero del Papa‘ de Velázquez 23 milions de euros).

La llàstima de tot plegat és que els de “La Razón” dediquin d’habitual a tan meravellosa obra d’art, a Fra Angelico i a en Diego… Velazquez, tan poc espai en les seves pàgines, màxim si tenim en compte el que habitualment solen dedicar al tant redundant com mal anomenat capítol d’Ambaixades catalanes, que sols pren el 0,00000000023% del tan igual nostre PIB.

Etiquetes , , ,

1 comentari

  • El 0,000000001% del PIB | CATnews

    15/01/2016 3:56

    […] Anton Marco | Luxemburg ? Vull felicitar als responsables del disseny de la portada del diari La Raz… […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús