Interrogants

Anton Marco | Des del Teatre

 

En Flotats torna. El fundador del Teatre Nacional de Catalunya ha tornat a Tarragona com un cavaller de trista figura. I amb sa fina tristesa ens interroga a tots representant el/la ‘Ser-ho o no’ de Jean-Claude Grumberg.
Gran obra és aquella que arriba a fer pensar l’espectador. I doble mèrit és el seu a l’aconseguir-ho amb una peça pensada i escrita per a un públic franco-francès. Un s’interroga com als setanta-set anys hom pot guardar aquesta prodigiosa capacitat de memòria. Sí, ja ho sé, és el seu ofici; l’ofici ho requereix, clar. L’ofici del qual cap gran professional se’n sap ni se’n voldria mai jubilar.
Flotats el gran. L’home que encara molts volen recordar com el gran presumptuós… deixant a banda el seu impressionant talent. Jo els suggeriria que ho deixessin amb un senzill Flotats el Gran en majúscules. Grandiós perquè encara a la seva edat gaudeix de la capacitat d’interrogar-se amb tota sinceritat. I el que encara és més genial: capaç d’escollir una obra pensada per a un altre context cultural que ha sabut transportar al nostre propi imaginari; deixant-hi latents les universals preguntes, que en boca d’una banal relació entre veïns d’escala, no acaben de trobar les pertinents respostes. I deixant, per tant, que lliurement sigui l’espectador qui cerqui ell tot sol les que s’amaguen en el fons de la seva pròpia consciència.

Grandiós Flotats, gràcies!

Etiquetes , ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús