Ojo, ojo als referèndums!

Anton Marco | Luxemburg

 

En publicar-se l’enquesta dels mals auguris, l’advertència no s’ha fet esperar. En efecte, en Wolfgang Schäuble, el ministre de Finances alemany, Alemanya vaja, ha advertit seriosament que tancarà fora del corralet del mercat únic a la Gran Bretanya si els votants optessin pel Brexit en el referèndum.

Va afegir que el bloc continental seguiria  funcionant sense el Regne Unit i que “tard o d’hora” els britànics “s’adonarien” que la decisió fou equivocada. També va advertir que la resta de la UE – Alemanya, tanmateix- interpretaria un vot pel Brexit com una “decisió en contra de la UE (mercat únic) i que un eventual nou acord d’accés, com la que ofereix la UE als no membres com Noruega o Suïssa seria inviable.

Això sí, diguin el que diguin en Schäuble i els tretze premis Nobel britànics que s’han manifestat, d’optar i votar, ni suïssos ni britànics se’n volen estar.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús