Comparances

Anton Marco | Luxemburg

 

Per saber si els preus immobiliaris de la capital Luxemburguesa són o no molt elevats s’han de comparar amb el que és comparable: els de les capitals dels països veïns. Segons un recent estudi de l’agència Century 21, el preu del metre quadrat en la capital francesa s’apropa cada cop més als 9.000 €. Els residents, doncs, com a Luxemburg, per alleugerir la factura de l’habitatge, acaben per comprar apartaments més i més petits.

A Berlín, en canvi, el preu mitjà del metre quadrat s’apropa als 4.500 €. Tanmateix en altres grans ciutats d’Alemanya, com a Frankfurt, es presenten preus més elevats, on el preu mig del metre quadrat és d’aproximadament 5.350 €, o a Düsseldorf amb 5.800 €.

A Brussel·les el preu mitjà del metre quadrat és d’aproximadament 3.250 €, en una forquilla que va dels 2.600 a 3.800 €. Forquilla de preus lleugerament més baixa que la de Barcelona, que es podria estimar entre els 2.600 € i els 4.300 € el m².

A Luxemburg les estadístiques es desglossen segons que es tracti de compra de casa o de pis. Per un pis, l’any 2016, el preu mig del metre quadrat segons l’Observatoire de l’Hàbitat era de 7.730 €, i de 6.100 € per una casa. També val a dir que en el Gran-Ducat gaudim d’una taxe foncière gairebé ridícula en comparació a la que s’arriba a pagar a França.

Jo no acabaré d’entendre mai la raó del perquè el metre quadrat d’un pis hauria de ser superior al d’una casa. Però el que jo no entengui aquesta i tantes altres qüestions, no vol dir que no sigui, any rere any, el que és, contra el que hauria de ser, haver estat, set o sigut.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús