Prou cafè

Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

Estimats fans del cafè, de l’esmorzar i de les meves cròniques de bar, ha arribat el moment: el darrer lliurament sobre bons llocs on esmorzar a Luxemburg (ciutat).

Deia de la Casa del Caffè i del Caffè Torino que, a més d’esmorzar-hi bé, permeten fer-se l’efímera il·lusió de ser en algun lloc d’Itàlia. Doncs si us ve de gust imaginar-vos a Portugal recomano el Primavera (proper a Place de Paris). Allà dins tothom parla portuguès, inclosa la ràdio que funciona com a fons sonor, i els productes que hi serveixen són híperlusos. A més, fa poc van reformar somerament el local per substituir els mobles de plàstic i fòrmica per uns altres de fusta vella (o envellida) i van recobrir les rajoles rosa pastel de terra amb una fina capa de plàstic imitació d’azulejo prou aconseguida. Pel que fa a la teca, el cafè és contundent i el pa, excel·lent. Considero, tot i que no puc reivindicar-me com a expert, que venen el millor pastel de nata de Luxemburg. Ah, i els preus són competitius. Vull dir competitius per Portugal, a Luxemburg són imbatibles.

No gaire lluny hi havia el Coffee Brunch (canviaven d’horari tan sovint que deuen haver despistat massa clients potencials), un local ombrívol però acollidor al costat de la millor geladeria de Luxemburg. Hi servien un cafè deliciós… de la casa Knopes. A dos carrers de distància ha pres el relleu la Bagatelle x Knopes: un híbrid de cafeteria i botiga de roba. La part cafetera corre a càrrec -oh, sorpresa- de l’equip Knopes.

elsdarrers4cafesFa poc vaig descobrir el Flowers Kitchen, un lloc de menjar sa, sobretot centrat en els dinars ràpids dels oficinistes de la zona, que també ofereix alguna opció a l’hora d’esmorzar. El duen tres noies que fan totes les feines possibles i, malgrat això, no perden el somriure. Ofereixen tot allò que la gent jove, moderna i urbana (amb barba llarga o sense) distingeix com menjar saludable: fruita, cereals, llets no animals, superaliments… Tanmateix, el que compta, els plats i el cafè són bons. I l’ambient és molt agradable.

De fet, és un ambient similar al Bloom, de Place de Strasbourg, una de les cafeteries més populars de Luxemburg, en especial el dissabte si el temps permet seure fora. La decoració és asèptica: parets blanques, mobles de fusta clara, disseny minimalista. Els propietaris són uns apassionats del cafè i el preparen amb procediments diferents segons el gust del client. A les taules i prestatges es poden consultar llibres sobre la història i la preparació d’aquesta beguda mentre se’n degusta una tassa o una gerra (preparada lentament i per compartir). Per menjar hi ha poca tria però tot és bo i fet a casa (de tant en tant surt algú de la cuina amb una plata nova que col·loca a l’aparador del costat de la caixa). L’única pega d’aquest lloc és la lentitud. Fins al punt que recomano anar-hi, demanar i marxar a fer encàrrecs a altres comerços pròxims. Hom pot rentar la roba a la bugaderia, comprar peix, omplir el rebost al supermercat, arruïnar-se a la fruiteria pija (coneguda com “la joieria”), fer-se rentar el cap per fora a la perruqueria o per dins al Centre d’Acollida Espiritual que hi ha just al costat del cafè en qüestió… no sé de quin dels dos llocs trigaríeu més temps a sortir, tanmateix.

I a quatre passes es troba el meu nou local preferit: Kathy’s Deli (que he intentat catalanitzar com «Ca la Kati»). El menú d’esmorzar és ampli, per un preu raonable i a altres hores del dia venen unes magdalenes caríssimes que deuen ser molt bones i reportar beneficis de veritat. Tant el cafè com els pans com el te com els ous com les salsitxes com els formatges com els pastissos són de primera. L’ambient és idíl·lic i, per criticar una mica, el fil musical i la decoració són sempre un xic (pre)nadalencs. Les cambreres i la mestressa són amabilíssimes. Sí té un defecte: massa èxit. Fins al punt que gairebé és impossible presentar-s’hi sense reserva. És més, per comptes d’una taula acabes reservant un slot, com als aeroports: de 9.30 a 10.15, de 10.30 a 11.30…

I això és tot.

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús