Entrades amb l'etiqueta ‘Màxim’

Prou cafè

dijous, 17/01/2019
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

Estimats fans del cafè, de l’esmorzar i de les meves cròniques de bar, ha arribat el moment: el darrer lliurament sobre bons llocs on esmorzar a Luxemburg (ciutat).

(més…)

Encara més cafè

dimecres, 27/06/2018
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

Han passat prou mesos des de la meva darrera entrada sobre cafès i esmorzars a Luxemburg: presento, per tant, un nou lliurament de descripcions sobre aquesta beguda universal i els establiments de la ciutat que s’hi consagren.

(més…)

Arbres de Luxemburg

diumenge, 22/04/2018
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

De Luxemburg m’agraden molt els espais verds. Tot el país llueix una verdor magnífica i només calen dues cames (o una bicicleta) per explorar-la. I la capital no es queda enrere: hi ha parcs grans i petits, jardins, bosquets, arbredes i multitud de carrers amb arbres a cada vorera. Primavera i tardor esdevenen un festival de colors. Podem afirmar, doncs, que tota la pluja que aguantem acaba tenint alguna mena de compensació.

(més…)

No és un pop: és l’Unipop

dissabte, 24/03/2018
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

En més d’una ocasió m’he referit en termes elogiosos a la filmoteca de Luxemburg, anomenada Cinémathèque. En la mateixa línia, avui explico una iniciativa d’aquesta indispensable institució: la universitat popular del cinema, també anomenada “Unipop”. Enguany arriba a la vuitena edició i aconsegueix una fita desconeguda en anys anteriors: que hi participi jo.

(més…)

Sísif finalment feliç?

dissabte, 3/03/2018
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

El mateix infortuni que l’any passat em va dur a un centre de rehabilitació amb piscina, enguany m’ha dut a un gimnàs. Si en aquell establiment hi trobava les tres dimensions de l’altre mon dantesc, aquí n’hi veig una de sola: l’infern. I és que, de fet, en té tots els elements: posició subterrània, dolor, turments diversos, dimonis… I, si no em creieu, continueu llegint.

(més…)

Quina alegria: ja tenim tramvia

dimecres, 14/02/2018
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 
Diu una amiga que viure a Luxemburg seria com viure al seu poble, però amb els problemes de trànsit de Nova York. Malgrat que una mica (només una mica) exagerada, la imatge és vàlida. Els problemes de mobilitat entre setmana a Luxemburg ciutat són molts i diversos: excés de vehicles privats, autobusos desbordats, proliferació d’embussos, accidents, contaminació, soroll, usuaris emprenyats… I això que hi viuen només unes cent mil persones. Les distàncies són curtes però l’excés de trànsit fa que es trigui molt a recórrer-les. El transport públic combina els horaris d’un poble (escàs fora d’hora punta, gairebé inexistent el cap de setmana) amb les aglomeracions d’una gran ciutat.

(més…)

Més cafè

dissabte, 27/01/2018
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

Fa poc més d’un any publicava una entrada sobre el cafè que va esdevenir, més o menys, l’elogi d’una cafeteria luxemburguesa. Doncs bé: va tancar, de manera una mica inesperada, a l’estiu, fet que em va dur a buscar alternatives. Per sort, Luxemburg està situat prop del cor d’una determinada idea d’Europa i no escasseja l’oferta en aquest àmbit. Malgrat que la recerca encara no es pot considerar conclosa, vet aquí algunes observacions provisionals.

(més…)

Qui menja sopes

dimecres, 6/12/2017
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

La primera vegada que la vaig veure em va clavar un ensurt. Només perquè, en un matí fosc i plujós, va aparèixer de sobte en un indret del parc on no m’esperava trobar ningú: un raconet que queda mig ocult per uns matolls davant una mena de boca de metro (o entrada a catacombes) que sempre està tancada per una reixa (només algun cop hi he vist treballadors municipals entrant o sortint). La noia, en si, no sembla pas perillosa: prima, baixa, jove, vestida discretament (sempre amb el mateix anorac de color bordeus amb caputxa)… En resum, res que cridi l’atenció.

(més…)

El 8 d’octubre votarem

dimecres, 4/10/2017
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 

Els catalans residents a Luxemburg votarem el 8 d’octubre. No, no fem tard al referèndum, ans al contrari: vam votar per correu molt abans del dia 1, sinó que participarem en les eleccions municipals del país, que tenen lloc aquest diumenge. En aplicació de la legislació europea, els ciutadans no luxemburguesos amb més de cinc anys de residència al país poden registrar-se per votar i triar batlle i regidors del municipi on visquin. És més, el dret va més enllà i, si ho desitgen, també poden presentar-se com a candidats.

(més…)

Zones mixtes

dissabte, 22/07/2017
Màxim Serranos Soler | Luxemburg

 
Una queixa freqüent dels mediterranis residents a Luxemburg és l’escassedat de terrasses. Em refereixo a la terrassa com a extensió d’un bar, cafeteria o restaurant sobre una vorera o una plaça, no a l’element arquitectònic, malgrat que aquests elements tampoc abunden… I en ambdòs casos és pel mateix motiu: com que fa fred i plou sovint, qui voldria seure a la intempèrie?

(més…)