Es busquen records

hospital abandonat.JPG

Queen Elizabeth Hospital /DP

Caminant per Hackney, pel punt en què Warner Place es creua amb Hackney Road, em crida l’atenció un rètol en un edifici que sembla que estigui completament abandonat on diu ‘Hospital per nens’. En un hospital infantil un espera trobar-hi moviment, soroll, corredisses, crits. Espera trobar-hi ambulàncies entrant i sortint, tràfecs de gent. Però aquest edifici està silenciós, quiet, com mort. No surt cap llum del seu interior. El matí fosc i la densa pluja amplifiquen encara més la sensació d’abandonament.

Els graffitis de l’entrada indiquen que l’edifici ja no pertany a ningú. La porta principal sembla molt pesada. Deu costar d’obrir. És com si sempre hagués estat tancada. M’enfilo a una de les finestres però els vidres són massa opacs per veure l’interior. N’hi ha alguns de trencats però estan massa amunt. A la part davantera hi ha una fossa vallada plena d’escombraries, de llaunes oxidades i botelles cobertes per una fina capa de verdet. Tirats, al fons, dos cons de trànsit taronja i blancs i un vell i aparatós aparell d’aire condicionat.

Entro a una cafeteria a l’altra costat del carrer. Demano un cafè i m’assec a la taula de la finestra, des d’on continuo veient l’hospital. Pregunto al propietari del local per aquell edifici i m’explica que fa temps que el van tancar i que l’Ajuntament el vol enderrocar per fer pisos. Aleshores em parla d’aquell vegada, ja fa vint anys, que el Michael Jackson va visitar els nens de l’hospital. “Va arribar amb helicòpter i va aterrar a dins del parc —senyala el parc de Haggerston per darrera de la granja d’animals—. Me’n recordo perquè van tancar tot el recinte”. “I el va veure, al Michael Jackson?”, li pregunto. “No, va ser impossible”, lamenta.

Després tafanejo una mica un tauler farcit d’anuncis. Entre anuncis de classes de ioga i d’activitats per a nens, n’hi ha un que em sobta. “Es busquen records pel Queen Elizabeth Hospital”, diu. Destaca una foto en blanc i negre amb una silueta que coincideix amb la d’aquell edifici moribund. Sota la foto, es detalla que estan buscant persones perquè expliquin a càmera els records que tenen d’aquell hospital per fer un documental i tractar, així, d’evitar que l’enderroquin. I aleshores m’imagino el Michael Jackson amb jaqueta daurada i pantalons vermells ballant tot sol per un dels seus quiròfans abandonats.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús