Tornar als sticks de fusta

Fa unes setmanes els presidents dels clubs catalans van donar a conèixer una reunió que havien mantingut per parlar de la impossibilitat econòmica de continuar amb el format actual de les lligues de la federació espanyola. La crisi ha escanyat quasi tots els clubs de casa i ha provocat que, dels sis que tenen representació a les lligues estatals, tres hagin pres mesures com ara expedients de regulació d’ocupació per sanejar els seus comptes.

Davant d’això, els molts desplaçaments que s’han de fer per jugar contra els equips de fora de Catalunya, són una càrrega insuportable per unes institucions que tenen en els socis i les subvencions, les seves dues principals fonts d’ingressos. L’hoquei és un esport magnífic, sí, però és un mal negoci. Un exemple: el primer equip masculí de l’Atlètic ha guanyat els Campionats de Catalunya d’herba i sala i el Campionat d’Espanya de sala durant el mes de febrer. No ha rebut ni un sol euro per aquesta fita. A banda del prestigi, l’únic benefici que treuen els clubs dels seus triomfs són els possibles nous socis que a l’hora d’apuntar els seus fills a una o altra banda, es vegin seduïts per fer-ho en aquell lloc on es guanyen copes i, per tant, acabin aportant una nova quota mensual.

Aquestes esperats nous socis cada vegada són menys, i no només no augmenten sinó que setmanalment es produeixen baixes a tots els clubs de famílies que han de prioritzar les despeses per arribar a final de mes. Això no és cap novetat. El que sí que ha estat una novetat d’aquest últim any i mig, quan es va canviar el format de la lliga per dotze equips dividits en dos grups, és que alguns dels partits de la lliga, són completament intranscendents i els diners que costen, entre 3.000 i 6.000 euros cadascun, són una despesa fixa que cap gestor d’empresa permetria.

Demà es dóna el tret de sortida a l’última competició de Divisió d’Honor com la coneixem actualment. Seria un gran pas enrere tornar a les lligues autonòmiques amb un Campionat d’Espanya final, però les dobles jornades en un cap de setmana sí que semblen inevitables. Potser no recuperarem els sticks de fusta però haurem d’adaptar-nos al model de lliga que aquests coneixien.

2 comentaris

  • Ferran Martínez

    07/03/2011 13:36

    Totalment d’acord. Seria un pas enrere. Encara més per als equips de fora de Catalunya. Aquí, afortunadament, seguiríem veient hockey de primer nivell. Egara, Atlètic, Polo, Terrassa… Però, i a fora? Què faria el Club de Campo, per posar un exemple?

  • Joan

    02/12/2011 17:09

    És el model que se segueix en les categories inferiors, que com les seniors, es poden considerar amateurs. En temps de bonança ens podíem permetre aquest model més atractiu i competitiu, però sembla ser que, com en tantes altres coses, (i tal com ahir va dir el president a TV3) tocarà retallar i/o privatitzar el que calgui. A veure si surt un bon patrocinador de la lliga o trobem una altra bona solució per seguir gaudint d’aquest esport.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús