De l’Egara a Sud-àfrica

El Club Egara ha aconseguit la quarta posició a la Copa d’Europa de sala disputada aquest cap de setmana a Hamburg, Alemanya. En la seva primera participació a la competició continental, els ratllats no van arronsar-se davant dels campions europeus i van aconseguir col·lar-se a les semifinals. Sense cap jugador internacional i un equip descaradament jove, els de Ramon Rius quasi es classifiquen per la final però un gol en l’últim minut va donar el passi a l’HDM holandès. En la lluita pel bronze, els russos del Dinamo Elektrosal van privar els egarencs d’un debut rodó.

Aquest és un resum del que han fet els jugadors de l’Egara, de com han jugat, del què ha passat a la pista. De l’únic que els ha preocupat durant les setmanes de preparació. O no?

Ja fa mesos que l’Atlètic havia renunciat al seu dret de jugar aquesta competició per motius bàsicament econòmics. La també renúncia del subcampió, el Club de Campo, va cedir el privilegi a l’Egara. Segurament els ratllats tenien les mateixes raons que els seus veïns de Can Salas per haver dit ‘no’ a la Copa d’Europa, però els seus jugadors no van voler desaprofitar l’oportunitat. Els mateixos que aquests dies han suat la camiseta del seu club, van organitzar diferents activitats per recollir fons, i gràcies als diners que van aconseguir (i als que han pagat de la seva butxaca) han pogut complir la il·lusió de competir entre els grans equips europeus.

La il·lusió amb què l’Egara ha superat aquesta barrera és un exemple a tenir en compte. Malauradament cada vegada són més els casos en qu l’economia condiciona les participacions en competicions i fins i tot la crisi ha arribat a nivell internacional. El cas de les seleccions Sud-africanes és el més sonat. Dos equips classificats pels Jocs Olímpics que veuen com la seva federació renuncia a les places perquè no creu que els seus mèrits mereixin la inversió necessària per enviar-los a Londres. Ara, els pre-olímpics els hi donen una segona oportunitat. Veurem si al camp poden fer justícia.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús