Dos campions en hores baixes, rivals dels equips catalans a l’Euro Hockey League

Els setze millors equips d’Europa es veuran les cares del 6 al 9 d’abril a Rotterdam en la segona fase de la màxima competició europea. Allà hi seran dos equips catalans, el Reial Club de Polo i l’Atlètic de Terrassa, que lluitaran per classificar-se per la final four del 26 i 27 de maig. Els seus rivals als vuitens de final seran els dos primers campions d’aquesta competició, l’Uhlenhorster alemany (pel Polo) i el Bloemendaal holandès (per l’Atlètic); dos gegants europeus que estan signant la seva pitjor temporada dels últims anys en els campionats de lliga.

L’Atlètic i el Polo, en canvi, arriben a la cita europea en un bon moment de forma. Primer i segon classificats a lliga espanyola es jugaran el títol estatal en el seu enfrontament directe en l’última jornada. Tots dos van ser també els protagonistes de la final del Campionat de Catalunya, ara fa tres setmanes, on els barcelonins van endur-se el triomf als shoot-outs. Els representants catalans, a més, arribaran més descansats que els seus rivals, ja que a diferència de la resta de lligues aquest cap de setmana no hi ha competició a Espanya. Fet que els facilita la preparació per a un partit a vida o mort.

El del Polo serà contra l’Uhlenhorster d’Hamburg, el campió de dues de les quatre edicions de l’EHL que està desconegut en el campionat alemany. L’equip capitanejat per Moritz Fürste és vuitè a la lliga i gairebé a dit adéu a les seves opcions de disputar el títol. Després d’haver perdut un dels seus puntals aquest estiu, Carlos Nevado, l’equip que havia enlluernat tot Europa amb el seu joc creat per jugadors de la casa, arriba dubitatiu a la cita continental. Divendres a les dotze del migdia, els d’Eduardo Fàbregas procuraran agreujar la crisi dels alemanys i, de pas, treure’s l’espina del 2010 quan van caure eliminats pels alemanys a les semifinals.

Però el bitllet per a la final a quatre és molt car. En cas de classificar-se pels quarts de final, l’equip barceloní encara hauria de superar el vencedor de l’eliminatòria entre Club de Campo i Beeston. Si bé els madrilenys entrenats per Xavi Arnau ja van arribar a la final de la competició en la seva primera participació l’any passat; el Beeston és el campió de la Premier anglesa, una lliga que ha anat guanyant nivell a mesura que s’han acostat els jocs de Londres.

L’Atlètic, per la seva banda, es veurà les cares amb el millor equip holandès de la última dècada. Mentre els grocs han guanyat set de les últimes vuit lligues espanyoles, l’equip taronja s’ha proclamat campió de la millor lliga del món en sis de les últimes deu ocasions. Enguany però, les marxes de Jamie Dwyer i Laurence Docherty li han pesat molt a un conjunt que només ha guanyat un dels últims quatre enfrontaments a la lliga, i que a falta de cinc jornades és cinquè a la classificació, fora dels llocs de play-off. L’últim enfrontament entre Atlètic i Bloemendaal va tenir lloc l’any 2007, quan un gol de Santi Freixa a tretze segons del final va classificar els grocs per la final de la Copa d’Europa.

L’equip de Roger Pallarols confia que el ‘crack’ terrassenc pugui tornar a marcar les diferències i els ajudi a classificar-se per a la seva primera final a quatre. Precisament l’ex-equip de Santi Freixa, l’Amsterdam, podria ser l’últim escull dels grocs per a arribar a les semifinals. I és que el vigent campió holandès jugarà els vuitens contra el Dinamo Kazan rus, en la que és, a priori, una de les eliminatòries més desigualades.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús