L’autor

Irlanda és un país bilingüe: l’anglès i l’irlandès són les llengües oficials. Algunes de les seves ciutats més conegudes són Cork, Galway, Limerick, o la capital, Dublín. Als irlandesos els hi encanta beure Guiness, i tota la illa és una vasta extensió de color verd. Algunes escenes de la pel•lícula El Senyor dels Anells es van rodar aquí. La pluja és rutina. Escolten música folk a pubs tradicionals, i als autobusos no els pronuncien dient ‘bas’, sinó, ‘bus’. James Joyce, Oscar Wilde, Yeats o Samuel Beckett són algunes de les perles literàries que ha deixat aquest país, on a més, totes les multinacionals de l’informàtica volen aterrar. Condueixen per l’esquerra, i mai saps com agafar una rotonda. Els irlandesos són molt simpàtics. Ah, i si vols carregar el portàtil o el mòbil, més val que compris un adaptador. The Irish Times i The Independent són els diaris de referència, juguen bé al rugby, i Roy Keane va ser l’ídol nacional. Alguns tenen una tendència cleptòmana amb les bicis, i més val comprar una cadena si no vols quedar-te’n sense.

Aquests són alguns dels tòpics que recull el país que va engendrar U2, una de les bandes irlandeses més conegudes de tots els temps. Però hi ha alguna cosa més, més enllà del que ja coneixem? Mitjançant entrevistes podem descobrir quelcom que abans desconeixíem.

Això és el que podreu trobar en aquest blog. Dublín és el lloc on visc, i Irlanda és la terra que em dóna la gran oportunitat de conèixer i explicar perquè la gent viu amb tanta passió el Sant Patrick’s Day, entre altres moltes curiositats.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús