Benvinguts!

Logo Plataforma.jpgBenvinguts i benvingudes!

Avui comencem aquest bloc i ho fem donant la benvinguda als lectors i als responsables del diari Ara, a qui agraïm disposar d’un espai com aquest.

A la Plataforma per la llengua pensem que el naixement del diari Ara és una mostra de confiança, no només amb un projecte de comunicació sinó també amb el país i la societat catalana. Aquests són dos aspectes, juntament amb la voluntat d’un diari d’última generació tecnològica i que vol superar fronteres mentals, amb els quals ens identifiquem plenament. El nostre estil i el nostre discurs parteixen de l’optimisme i de la innovació constant, el mitjà   d’expressió ha de ser, per tant innovador i positiu. Només així podrem afrontar els reptes que tenim al davant, que no són pocs, i donar resposta a un entorn cada cop més canviant i complex.

El nom d’aquest bloc, El català suma, vol ser l’expressió d’aquest plantejament. El català és la nostra llengua comuna perquè proporciona valor afegit. L’ús i la presència de la llengua catalana en qualsevol àmbit sempre suma: un nouvingut que adopta el català millora les seves oportunitats laborals i s’incorpora plenament com a membre de la nostra societat; una empresa que etiqueta i ofereix els seus serveis en català s’adapta amb més precisió al seu mercat objectiu i incrementa la satisfacció dels clients… El català suma: és futur, vida en comú, progrés.

A Catalunya, sobretot des de la recent sentència del Tribunal Constitucional sobre l’Estatut, hem entrat en un nou escenari força complex. Requerirà, per part de tothom, molta intel·ligència, fermesa i sentit comú. Treballarem perquè  aquests aspectes quedin reflectits en les consideracions  i plantejaments que esperem compartir amb tots vosaltres a través dels apunts del bloc. A patir d’avui des del bloc del diari Ara contribuirem al debat social i esperem que trobeu interessants els nostres escrits i que entre tots plegats seguim avançant.

Daniel Mundet

Plataforma per la Llengua

Per llegir més articles de Plataforma per la Llengua clica aquí

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús