Necessitem socis per la llengua, ara és l’hora de fer encara més feina

430993_333997316641738_148269501881188_920227_732685350_n.jpg Són moments complicats per a la llengua, especialment per les contínues agressions que el català rep al llarg del domini lingüístic. Necessitem entitats fortes que siguin capaces de fer front als reptes que tenim, i que puguin també fer avançar la llengua com a eina de cohesió social i de benestar entre els ciutadans.

Necessitem ser eficaços, aconseguir resultats, realitzar una feina seriosa que ens permeti avançar cada dia, i maldar també per aturar l’ofensiva que estem patint. Necessitem una ONG capaç de ser innovadora en els discursos i en les accions, i capaç també d’arribar de ple a la nostra societat, que serveixi com a antídot de les falsetats que alguns proclamen.

Necessitem recuperar l’autoestima, i l’estima pel català, l’única llengua mitjana d’Europa amb una anomalia lingüística evident i una discriminació clara per part dels estats on es parla.

Necessitem una ONG que treballi per fer del català la llengua comuna dels ciutadans dels nostres territoris.

Hi ha una ONG capaç de donar resposta a aquests reptes: la Plataforma per la Llengua, l’ONG del català, l’entitat de referència en tot el domini lingüístic en temes de llengua i cohesió social. Segurament la feina de la Plataforma per la Llengua no és suficientment coneguda, perquè ens hem dedicat a treballar més que a fer grans proclames, però és justament això el que el país necessita.  Ara toca enfortir-la.

Són moments difícils també econòmicament parlant, i és per això que l’ONG del català fa una crida a tothom perquè se’n faci soci: com més socis tinguem més forts serem, i per tant, més feina podrem fer. Els resultats ens avalen, ara necessitem la força dels ciutadans. La quota és mínima, entre 2 i 5 € mensuals, i els resultats espectaculars. Actualment la Plataforma per la Llengua s’acosta als 4000 socis, però en necessitem més, necessitem doblar aquesta xifra aviat. I ens és absolutament necessari perquè amb tu el català suma. Si vas al nostre web http://www.plataforma-llengua.cat , te’n podràs fer.

 

Martí Gasull i Roig

Plataforma per la Llengua. L’ONG del català

Per llegir més articles de la Plataforma per la Llengua fes clic aquí

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús