Nous temps, compromisos ferms

YzJWdWVXVnlZUT09Xzk5NzI5XzY3NzVfMSBiYW5kZXJhIGRlIGxhIENhdGFsYW5pdGF0IGV0ZXJuYQ==_143954_3816_1.jpg Durant aquests 19 anys d’existència –aquest desembre en farà 20–, la Plataforma per la Llengua ha tingut en tot moment un ferm compromís amb allò que passava a la societat, perquè la defensa de la normalitat lingüística, l’esforç per a normalitzar àmbits encara pendents i la voluntat d’ampliar l’extensió de l’ús social de la llengua, difícilment podien abstreure’s del seu context polític i social, de la mateixa manera que tampoc de l’economia o dels moviments de població.

A ningú se li escapa que des de la Diada de l’any passat, la del 2012, amb la multitudinària manifestació pels carrers de Barcelona, els temps polítics han canviat, s’han accelerat i la societat civil ha començat a marcar el ritme del país. Canvi d’etapa que expressa encertadament na Carme Forcadell, de valors ferms i idees clares, que és, per cert, membre de l’Executiva Nacional de l’ONG del català.

La Plataforma per la Llengua, doncs, es coordina des de fa mesos amb altres entitats de referència de la societat civil en el marc d’elclauer.cat, donant suport al Concert del Camp Nou del 29 de juny passat o emplaçant, el darrer dia 11, a participar a la Via Catalana. Sabem també –i ells també ho saben…– que enfortint el català enfortim el país.

Comença un nou temps, i des de l’entitat se subscriuen compromisos ferms: fer del català la llengua comuna i de cohesió social, elements imprescindibles per a avui i també per al demà.

Francesc Marco

Plataforma per la Llengua, l’ONG del català

Per llegir més articles de la Plataforma per la Llengua, fes clic aquí.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús