Una exposició per mirar i per veure

Amb una mirada es pot parlar en silenci i sentir en veu alta. D’aquí neix un nou projecte que ha donat els seus fruits en forma d’exposició: “Mirades i veus del català”, promoguda per la Plataforma per la Llengua, l’Ajuntament de Barcelona i el Consorci per a la Normalització Lingüística.

Hem sumat esforços amb la intenció de fomentar l’ús social del català com a llengua comuna i posar en valor l’esforç de les persones immigrades envers l’aprenentatge del català. Partim d’un recorregut a través de 24 testimonis. La seves veus i les seves mirades reflecteixen les seves vivències, els seus temors i dubtes de l’inici i el que ha representat la descoberta i l’aprenentatge del català en les seves vides.

Una llengua és molt més que un codi amb el qual es transmeten dades i comunicacions. Veureu que a través de les seves mirades i veus es transmeten sentiments, emocions i pensaments. Hem volgut donar tot el protagonisme a les paraules dels testimonis amb anècdotes divertides, arguments interessants i mirades tendres.

Tots coincideixen que el català els ha obert portes, els ha ajudat a relacionar-se amb la societat d’acollida i que la llengua catalana és l’eix vertebrador de la societat.

Les persones que visitin l’exposició podran també descarregar quatre vídeos complementaris mitjançant codis QR. Fan referència a les veus dels 24 testimonis i porten per títol: origen, descoberta, fent xarxa i la meva veu, la meva mirada. També es podran fer suggeriments per promoure el català com a llengua comuna a través del plafó I jo, què puc fer? i compartir piulades a les xarxes socials a través de l‘etiqueta #miradesiveusdelcatala

L’exposició es pot visitar fins el mes de desembre a l’Espai Avinyó-Llengua i Cultura (c. d’Avinyó, 52, de Barcelona).

Us animo a visitar l’exposició, espero que en gaudiu!

Jo em quedo amb una frase del Raduan:

La llengua catalana és el fil que uneix els que tenim llengües familiars diferents”

Eulàlia Buch

Plataforma per la Llengua, l’ONG del català

Per llegir més articles de la Plataforma per la Llengua, fes clic aquí.

 

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús