Personatges antillans I

En algun lloc vaig llegir que l’Amazones és l’aigua a la terra i que el Carib és la terra al mar. No sabia exactament què significava la frase, fins que he descobert que quan plou, a les Antilles, encara que siguis a casa, tens la sensació de naufragar en un petit vaixell en alta mar, perquè l’aigua et ve de tots els costats i en totes direccions. Fins i tot diria que l’horitzó bascula i que la roba estesa en els porxos s’infla com si fos una vela posant a prova els límits de la seva resistència. Tot d’una, però, deixa de ploure, apareix el Sol i tot torna a la calma.

Durant un d’aquests temporals espontanis, freqüents cada tarda, vaig topar amb la història d’Eugénie Blanchard. Potser a algú li sonarà el nom. La Duchy, com l’anomenaven en papiament, la llengua de les Antilles Holandeses, era una monja nascuda a l’illa de Saint-Barthélémy, a 250km al nord de Guadeloupe, que va tenir temporalment el títol de persona més vella de la humanitat. Blanchard va viure exactament 114 anys i 75 dies, i va morir el passat 10 de novembre.

En certa manera el seu exemple em tranquilitza, perquè després de la primera setmana de meteorologia tropical desenfrenada, començava a dubtar que aquest fos un lloc apte per a la vida a llarg termini.

1 comentari

  • Deric

    14/02/2011 20:50

    ;) Doncs ja veus, més de 114 anys desafiant els temporals i els huracans. Podras sobreviure 6 mesos perfectament!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús