Ser francès

creola_portada.jpg

Quan el Ministre d’Immigració francès Eric Besson expressava la necessitat de redefinir la suposada identitat nacional francesa i fomentar la laïcitat de l’estat, es referia bàsicament a excloure d’aquesta construcció ideològica tot element relacionat amb l’Islam i els musulmans.

Dos anys després d’aquella iniciativa, la derrota de l’UMP a les eleccions cantonals ha fet revifar el fantasma de la identitat entre algunes veus de l’entorn del President, segurament per cridar l’atenció dels votants que s’han decantat pel discurs populista de Le Pen.

“En què consisteix ser francès?” era una pregunta enverinada que no va aportar cap solució i que només va servir per atiar el foc del racisme i la xenofòbia.

Aquí al Carib, en canvi, lluny del Magreb i de les banlieues de París, ser francès admet molts més matisos.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús