Ara, aquí, demà

Si hi ha algun espai que sintetitza les cruïlles de la realitat política catalana, aquest és el Pati dels Tarongers. Centre neuràlgic del Palau de la Generalitat, el Pati ha estat testimoni de la història d’un país en totes les seves vessants: l’esplendor, la decadència, la recuperació i la incertesa. Els bons patis acostumen a ser oberts, amples, frescos i clarificadors. Quan un hi entra, ha de saber què hi farà i per quina porta en sortirà.

Adaptat als nous temps, les taronges eixutes del Pati són avui –com ahir- testimoni de les relacions polítiques. Lloc de circulació i de trobada, la realitat difícilment s’entén sense aquest espai, alhora físic i simbòlic. En situació de provisionalitat durant uns mesos, el Pati dels Tarongers tornarà a viure aviat el tràfec habitual de gent, persones i idees.

Les eleccions d’aquest diumenge ajudaran a determinar qui n’és l’inquilí. Sigui qui sigui, no estarà sol. El diari ARA, projecte transversal i polièdric, també hi serà. Política i mitjans es necessiten, en un agònic equilibri entre les dues parts.

El diari ARA ha nascut com una “àgora pública” i “amb plena llibertat per parlar de tot”. Sempre amb el compliment de les màximes de rigorositat, transparència i seriositat.

Per aquest motiu, ens plau que el diari ARA ens hagi convidat a prendre part d’aquest viatge. Els quatre membres d’aquest espai (els politicòlegs Sílvia Claveria, Marc Guinjoan, Toni Rodon i Marc Sanjaume) van iniciar fa un temps una aventura blocaire amb El Pati Descobert. Fidels a l’essència, l’objectiu d’El Pati dels Tarongers romandrà intocable: analitzar l’actualitat política del nostre país des d’una perspectiva analítica. Ho diem sempre: No rebutgem l’opinió, senzillament intentem analitzar el nostre entorn des del punt de vista el més neutre possible i seguint uns estàndards de rigor. ARA, en aquest sentit, que vol fer de la virtut el seu estendard, és una excel·lent plataforma per assolir aquest objectiu. La feina ben feta, en política, no té rival.

Una premsa lliure permet el naixement de la democràcia, diria Jefferson. Intentar entendre les regles pròpies de la política és, de fet, un altre mecanisme per millorar la qualitat democràtica del nostre sistema. Esteu convidats a entrar a El Pati i assaborir la complexitat des d’una òptica diferent. Nosaltres ho farem fascinats.

Etiquetes

12 comentaris

 • Iliona

  28/11/2010 8:31

  Benvinguts politòlegs! Seré un devot vostre mentre us mantingueu lleials als principis de no partidisme i d’objectivitat. Moltes gràcies pel vostre esforç!

 • Eduard

  28/11/2010 11:57

  Endavant i molta sort!

 • marcguinjoan

  28/11/2010 12:04

  gràcies Iliona i Eduard: comptem amb la vostra participació més crítica i constructiva! ;)
  Aquesta mateixa nit presentarem la primera anàlisi dels resultats electorals, concretament unes primeres dades quantitatives que compararem amb els resultats de les 8 anteriors eleccions.

 • Ivan Serrano

  28/11/2010 12:36

  Gràcies per l’enllaç i endavant!

 • Cristina

  28/11/2010 12:40

  Ànims companys! Ja tinc ganes de llegir la lectura que fareu dels resultats d’aquesta nit!

 • Toni Rodon

  28/11/2010 14:14

  Gràcies! Quins nervis!

 • roger lloret

  28/11/2010 17:44

  Oh, mira que bé, ara els vostres seguidors tindrem més minuts de Pati cada setmana. Felicitats, endavant i a veure si mai l’ARA publica en paper alguna de les vostres aportacions, seria d’allò més interessant!

 • Josep R. Segura

  28/11/2010 18:19

  Desitjo que tigue-ho molt d’exit, ja que este va lligat a la profesionalitat, claretat, honrrat, imparcial, etc.etc., perque si no pronte veureu la fi.Ha hores d’ara segons quin diari mires ja saps del color que és, el mateix pasa amb la TV., a TV3 també es nota qui mana.

 • Sílvia Claveria

  28/11/2010 18:28

  Moltes gràcies pels ànims!

 • Marc Sanjaume

  28/11/2010 20:29

  Gràcies a tots! Ara, som-hi!!!

 • Francesc Viñas

  29/11/2010 0:24

  Seguiré atentament els vostres comentaris. Només conec en Marc Sanjaume que emrepresenta un 100% de credibilitat. Per molts anys!!

 • Marc Sanjaume

  29/11/2010 12:15

  Gràcies Quico una abraçada!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús