La crisi i el descontentament fan entrar a debat el sou dels polítics

El filòsof alemany Max Weber ja va apuntar que en un sistema democràtic calia disposar de càrrecs polítics remunerats per evitar que només es dediquessin a la política rentistes desenfeinats. Tot i que sembli paradoxal, la introducció de salaris als parlamentaris va ser una conquesta del moviment obrer. A Anglaterra eren els sindicats els que alliberaven econòmicament delegats obrers perquè defensessin els seus interessos a la Cambra dels Comuns, fins que a principis del segle XX es van introduir els primers salaris al Parlament.

[continuar llegint a l’ARA]

2 comentaris

 • Joan Serrano i Rnau

  19/01/2013 20:33

  Avui més que mai s’ha de fer un pacte social perquè no hagin més retallades en Ensenyament, Sanitat i Benestar Social.
  Si hi han retallades de sous, ha de ser per a tothom això vol dir tots els membres del govern, expresidents, els seus consellers i alts funcionaris.Tot el Parlament.

 • Ramon Planas

  22/01/2013 11:48

  Absolutament d’acord: els polítics han de tenir un sou, però han de patir les mateixes retallades i les mateixes condicions que la resta de persones que presten els seus serveis a l’administració. Cap prebenda ni cap compensació que no tinguin els funcionaris (enel sentit ampli de la paraula, també ho són).

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús