Una plaga que esquitxa però no embruta

La idea que la política pateix una corrupció gairebé total té un ampli consens a casa nostra. De raons (o casos) no en falten: Pretòria, Palau, Pallerols, Maquillatge, Scala, Brugal, ITV, Gürtel… són alguns dels casos que han aparegut als titulars en els últims mesos. Les enquestes que van apareixent no fan més que confirmar que la percepció ciutadana de la política és de corrupció generalitzada. ¿El poder corromp i no s’hi pot fer res, tal com diria Lord Acton i repetiria el líder d’Unió Josep A. Duran i Lleida? Potser sí, però mentre que en alguns països occidentals la plaga s’ha aconseguit controlar amb relatiu èxit, a l’estat espanyol la corrupció és un fenomen que lamentablement encara entra massa sovint en l’ordre del dia. En efecte, com informa l’ONG Transparency Internacional en el seu informe del 2012, entre els estats d’Europa Occidental, Espanya registra l’índex de transparència més baix, només per davant de Grècia, Itàlia i Portugal. Amb tot, si es fa la comparació, Espanya ocupa el lloc 35 d’una llista de 176 estats, liderada per Dinamarca, Finlàndia i Nova Zelanda i amb Somàlia i Corea del Nord a la cua.

[Continuar llegint al diari ARA]

2 comentaris

 • jo

  04/02/2013 7:59

  És una llàstima que cada cop hi hagi menys entrades lliures. En el seu moment us vàreu comprometre a què el contingut seguiria essent obert al Pati Descobert. Hi ha manera que passats alguns dies ho pugui ser?

 • Toni Rodón

  04/02/2013 11:59

  Hola jo,
  Ho lamento però això no depèn de nosaltres; no és decisió nostre. En tot cas, i sense ànims de posar-me a fer publicitat, és comú en gairebé tots els mitjans d’habilitar una zona restringida per a subscriptors. A més, el preu de la subscripció digital (10 euros), si tens en compte que tens el diari cada dia, tampoc és espectacular. En un mes de 30 dies, el diari et costa 30 cèntims…

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús