100 dies sense lluna de mel?

Encara que un polític (es) guanyi la reelecció, tots ells gaudeixen d’un període conegut com a “lluna de mel”. Aquest consisteix en un període de gràcia que els governants tenen durant els primers mesos. Són dies en què, fins i tot els que van votar per altres candidats, s’arrengleren amb el president i li donen una oportunitat. S’acostuma a dir, per tant, que els inicis dels mandats són bastant planers i en els que has d’intentar no trencar aquest idil·li temporal.

Després del seu segon mandat, gaudeix Artur Mas d’aquests cent dies de gràcia?

En primer lloc, mirem primer el panorama general. El President de la Generalitat és el segon líder millor valorat i un dels tres que aprova (amb un 5,36). El més ben valorat és el líder d’ERC, Oriol Junqueras. A la cua se situa la líder del PP i el líder de C’s (totes les dades d’aquest article són de l’últim baròmetre del CEO).

Imatge1.gif

Veiem, per tant, que el president continua conservant una bona valoració. Però, potser, la valoració segueix una trajectòria descendent i cada vegada se’l valora de forma més negativa. És així?

Tampoc sembla que sigui el cas. Efectivament, la valoració d’Artur Mas ha caigut lleugerament entre la població en general, però el canvi és poc notori. De la mateixa manera, continua conservant una bona valoració entre els votants convergents.

Imatge2.gif

I així podríem seguir amb nombrosos indicadors, en els quals observaríem que Artur Mas manté una bona valoració a pesar del càstig a CiU. Una bona valoració, tant entre persones que són properes a d’altres partits com entre aquells que van votar CiU a les eleccions però manifesten que no ho volen tornar a fer. Dit d’una altra manera, sembla que aquests cent dies de govern, “crítics i excepcionals”, sense lluna de mel, no són totalment atribuïbles al President. A hores d’ara, tot sembla indicar que ell és el principal actiu de CiU.

Etiquetes

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús