Que ningú no es quedi fora de joc… en origen

Voluntari #maratotv3

Des de l’any 2003 col.laboro amb La Marató de TV3. La meva manera de donar suport és participar com a voluntari mitjançant l’ONG vilafranquina Camí Solidari. Crec que és un esdeveniment únic i que mereix el màxim de la nostra confiança perquè hi ha una absoluta seguretat que els diners aportats seran ben gestionats. Una altra raó –no menys important– és que sempre es dedica a la investigació sobre malalties que difícilment podem preveure. Per prevenir i curar, però sobretot per anticipar-nos i a la declaració dels primers símptomes, fer el millor tractament i si és possible eradicar-la d’arrel com podria ser el cas d’una vacuna per una malaltia infecciosa. Diumenge es va celebrar una Marató excepcional i extraordinària. L’objectiu no era la investigació ni la prevenció sinó donar suport a les entitats socials que lluiten contra la pobresa i per la inclusió social. El lema era evident: que ningú no es quedi fora de joc. Els catalans som campions en solidaritat i la resposta ha significat una nova mostra de compromís ciutadà: Més de 4 milions d’euros recaptats. Tot i així a ningú li pot passar per alt que aquesta quantitat és la meitat del que s’acostuma a aconseguir a la tradicional Marató del desembre. Tampoc que s’hi ha alçat veus crítiques públicament. La meva opinió és que cal ser solidaris sempre però que hagués preferit que, si calia utilitzar un esdeveniment tant potent com la Marató, no fos per quedar-se en la funció pal.liativa del problema sinó per intentar resoldre-ho en el seu origen. Més encara que el que està forçant a moltes famílies a perdre el seu benestar sobtadament no és cap fatalisme genètic o aleatori, sinó que té unes causes cada vegada més ben conegudes. Resultava totalment xocant veure la classe política agafant el telèfon quan són un dels principals responsables –possiblement molts dels actuals representants no ho són però tenen l’obligació de trobar la solució– a una situació complicada però que no és solucionarà amb la solidaritat sinó amb decisions encertades, objectives i de futur.

Mentrestant el mateix cap de setmana m’assabentava que malauradament a tots els nivells se segueix incidint en aquesta manera de fer que ens ha portat a un carreró gairebé sense sortida. L’Ajuntament de Gelida ha contractat una nova secretària amb un sou anual de 70.000 euros i mantenint la que ja tenia. Decisions incomprensibles que tenim molt a prop sense sortir del Penedès i que sens dubte contribuiran a la possibilitat de fer més maratons extraordinàries contra la pobresa. Sortosament també aquest cap de setmana vaig viure un altre esdeveniment com les 5es Jornades Penedesfera, on l’objectiu de contribuir a millorar la societat d’una manera lliure i decidida dels participants ens demostra que hi ha futur si evitem que es produeixin més errors en origen.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús