El Penedès sense estrelles Michelin

#Menú Most @mostfestival a Cal Ton #food #mostfestival #Vilafranca #Penedès #Enoturisme #CapitaldelVi #restaurant

La passada setmana es preveia una pluja d’estrelles… Michelin. Els responsables de la reconeguda guia gastronòmica així ho van assegurar abans de la gala celebrada a la masia dels germans Roca. Volien compensar la garreperia de Michelin en concedir la distinció als restaurants del país dins l’edició d’Espanya i Portugal. I així va ser. Barcelona finalment obtenia el primer local triestrellat, el Lasarte de Martín Berasategui, el qual s’unia al Celler de Can Roca i el Sant Pau de Carme Ruscalleda al màxim reconeixement. A més a més 5 nous restaurants catalans eren guardonats amb una estrella, sumant-ne ja 46, i 5 més conserven les dues estrelles. Fent una ullada al mapa de vegueries de Catalunya –el qual esperem ja en els propers dies amb el Penedès representat oficialment– veiem el perquè la presentació es va fer a les comarques de Girona amb una àmplia dispersió geogràfica de guardons. Tot i així és la ciutat de Barcelona la gran capital gastronòmica amb 30 distincions en 23 establiments. A la resta de vegueries, malauradament només n’ha hi una que no té cap estrella Michelin: el Penedès.

N’hi ha restaurants penedesencs reconeguts a la guia, dins la categoria Bib Gourmand, recomanats per la bona relació qualitat-preu. Tanmateix, en el millor moment del reconeixement internacional de la gastronomia catalana, és obligat per al prestigi i impuls del turisme que almenys un restaurant amb aquest guardó faci bandera del talent de la cuina penedesenca. Seria un gran valor per a les marques turístiques amb les quals es promociona el territori, com Enoturisme Penedès, Penedès Marítim o Anoia Terra de Castells, dins les “macro” marques a nivell nacional Costa Barcelona, Costa Daurada i Paisatges Barcelona. Encara és més clara aquesta necessitat si tenim en compte que la famosa guia vermella és una guia de carreteres. El Penedès, travessat per múltiples vies de comunicació, ha de treure profit de la situació. Això implica un esforç dels restaurants que en vulguin aspirar, però també la implicació de tots els agents turístics per facilitar les condicions per aconseguir-ho.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús