L’Agroparc i la gestió de la informació

Presentació del projecte d'Agroparc @AmetllerOrigen a #SantLlorenç d'#Hortons #Penedès

La majoria de les 121 hectàrees on el Grup Ametller vol instal•lar l’Agroparc són al municipi de Gelida, concretament un 85% per un 15% a Sant Llorenç d’Hortons. La primera notícia que van tenir els gelidencs d’aquest projecte va ser mitjançant la premsa comarcal. Va ser arrel de la roda de premsa realitzada al desembre a Vilafranca pel col•lectiu ecologista Bosc Verd. Al dia següent, un dimarts 13 –no sabem si això serà un bon auguri per la iniciativa– enviava un butlletí on s’afirmava: “No estem d’acord en la construcció de parcs temàtics de grans dimensions” i anunciava al•legacions. Per la seva banda, el Grup Ametller reaccionava la setmana següent explicant el seu projecte d’Agroparc al Vinseum com a “model d’integració pioner al món”. El 18 de gener, a petició del seu alcalde, es presentava omplint La Sala de Sant Llorenç.

En canvi a Gelida no hi ha prevista en aquests moments cap presentació i el seu alcalde diu, mitjançant Ràdio Gelida, que li sembla una bona proposta. Ho diu ara quan va ser dels primers en conèixer el projecte, ja que abans d’anar al novembre a la Generalitat va haver de passar pels respectius ajuntaments afectats. A banda, hi dóna suport de la mateixa manera que va fer amb el polígon de Can Valls, on l’empresa Carrefour havia d’acabar amb l’atur del poble i ja no hi és. També va requalificar com a sòl industrial les vinyes de Can Joncoses, quan són dins d’una important peça agrícola. Amb aquests antecedents i la falta d’informació és comprensible que a la vila s’hagin polaritzat els posicionaments, especialment el dels contraris a la seva instal•lació que no volen pas més polígons. Cal la màxima transparència en la gestió de la informació des de l’administració. Si no és així hi ha el perill de provocar decisions basades només en la necessitat més immediata o en una falta de visió global. I mentre tenim aquest debat, el que es veu justament des de la botiga Ametller Origen de Gelida és el nou magatzem de Decathlon, i com els terrenys de Sant Esteve Sesrovires es van convertint en naus logístiques a les portes del Penedès.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús