Més d’un any sense Funi

Més d'un any amb el Funi aturat #Funicular #Gelida #Penedès

Ara fa un any, un mes i un dia -com si es tractés d’una condemna- el Funicular de Gelida va deixar de funcionar. Una avaria detectada en una revisió periòdica de Ferrocarrils de la Generalitat va aturar el servei, el qual ja feia uns anys que només permetia pujar i baixar durant el cap de setmana. Curiosament, o no, l’avaria arribava només quinze dies després que s’inaugurés el Centre d’Interpretació del Funicular, per segona vegada, tal com vaig escriure per aquelles dates. En l’article parlava dels diversos anys que s’havia aprovat la creació d’una comissió formada per tots els grups polítics a l’Ajuntament per defensar conjuntament tot allò que tingués a veure amb el futur del Funicular de Gelida, però no havia estat mai convocada per l’alcalde.

Doncs “només” quatre mesos després de l’avaria, abans de la Festa Major, va tenir la primera reunió aquesta comissió, per informar que efectivament el Funi no funcionava indefinidament per la necessitat d’aportar recursos per la reparació d’unes fissures detectades en les rodes dels vehicles. Malgrat tot a la Funimetrada, la cursa contra el Funicular que organitza Ràdio Gelida, el Funi es va moure però sense transportar passatge. A la Funifira, al novembre, on s’hauria de posar de rellevància aquesta patrimoni únic gelidenc, penedesenc i català, va evitar el funicular, aturat sine die.

L’estat de la maqueta del funicular de Jaume Casanovas, pendent de reparar des de fa temps, resumia la situació de tot plegat. Així la va veure el conseller de Territori i Sostenibilitat de la Generalitat Josep Rull, convidat a la inauguració. Es va comprometre a treballar per reobrir-lo, i també a que valoréssim el centre d’interpretació finançat per FGC… Han passat cinc mesos des de llavors i el Funi segueix inoperatiu. El passat diumenge l’associació Flash Gelida organitzava un ral·li fotogràfic. L’estació del funicular era un dels temes del concurs. Malauradament no era pas el Funi en sí mateix, estàtic i tancat, a l’espera que l’Ajuntament es decideixi a liderar la reivindicació per la seva tornada.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús