Per la democràcia, la dignitat i un nou país

Ja la tenim aquí! #JoVoto #CatalanReferendum #Votarem #CATVotaSí #HolaRepública #Gelida #Penedès

No recordo des de quin any, però és una pràctica habitual fer-me una foto votant i publicar-la a la xarxa. Com la de molta altra gent, la imatge acostuma ser d’alegria pel deure complert. El diumenge però no vaig poder amagar la impotència i frustració que sentia per la violència de la policia nacional i la guàrdia civil cap als ciutadans que eren als col·legis electorals i el sabotatge electrònic, ja des de la seva obertura.

Per la #democràcia, la #dignitat i un #noupaís #JoVoto #CatalanReferendum #CATVotaSí #HolaRepública #Gelida #Penedès

Vaig votar per la democràcia, perquè el respecte a la nostra societat es demostra exercint el dret a decidir. Mai hagués pensat que fos necessari ser-hi des de les 5 de la matinada fins acabar el recompte per haver de protegir amb els nostres cossos les urnes i els vots. Un esforç esgotador compensat amb els aplaudiments cap a la gent gran que s’acostaven a votar.

El poble defensant la #Democràcia #JoVoto #CatalanReferendum #HolaRepública #Gelida #Penedès

Vaig votar per la dignitat, perquè no es pot castigar el poble de Catalunya vexant les seves institucions, tal com va succeir els dies previs amb les detencions i controls arbitraris. El govern espanyol va voler castigar físicament a la ciutadania amb les càrregues policials i fins i tot crear la discòrdia en la mateixa societat involucrant els Mossos d’Esquadra i la Policia Local en una repressió impròpia d’un estat membre de la Unió Europea.

A #Gelida #votem amb normalitat #JoVoto #CatalanReferendum #CATVotaSí #1O #HolaRepública #Penedès

Vaig votar per un nou país, on no siguin possible governants violents i corruptes, que manipulen els mitjans de comunicació per enganyar la ciutadania. Quan a Gelida teníem el neguit si hauríem de rebre al Penedès la visita per requisar les urnes que havia patit el municipi veí de Castellví de Rosanes, vam veure pel mòbil com a poca distància, a Sant Esteve Sesrovires, entraven com animals a l’escola per sobre de tothom que trobaven al davant. Imatges que majoritàriament no han emès les televisions espanyoles.

L’1 d’octubre vam votar davant els ulls de tot el món. Vam superar totes les dificultats amb les garanties d’un poble unit, mobilitzat i pacífic. Els observadors internacionals ho van dir ben clar: “S’ha amenaçat l’1-O, però no s’ha destruït”. Ara toca aplicar els resultats.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús