Del 9-N a l’1-O

Votant com a vocal del #9N2014 #apeudemesa9N #HemVotatHemGuanyat #9N #Gelida #Penedès
Per #democràcia #dignitat i un #noupaís #JoVoto #CatalanReferendum #CATVotaSí #HolaRepública #Gelida #Penedès

L’inici de la consulta del 9 de novembre de 2014 va ser molt emocionant. Vaig ser membre d’una de les meses a l’IES Gelida. Estava encarat directament cap a la porta de l’institut. Es van obrir puntualment. Recordaré tota la vida com va entrar en tromba la gent que s’hi esperava ja a primera hora. Tots il·lusionats per exercir el seu dret. A priori l’1 d’octubre de 2017 havia de ser una nova jornada de joia democràtica. Val a dir que el neguit del tancament dels col·legis per part de l’Estat planejava des de feia dies. Els fets del 20 de setembre, amb la intervenció a la conselleria d’economia i les detencions que es van efectuar, més la confiscació de paperetes els dies anteriors, preveia que farien tot el possible per impedir les votacions. Tot i així crec que ningú s’imaginava quina seria la via que farien servir.

Les 5 de la matinada va ser una hora èpica. Veure com moltíssima gent arribava puntualment de totes direccions per defensar l’obertura del seu col·legi electoral de sempre, en el meu cas l’Institut de Gelida, donava una força difícil de descriure. Ràpidament ens vam reunir a la porta davant la presència d’una parella de mossos d’esquadra que no podia evitar la determinació del poble. L’arribada de les urnes va ser tota una pujada d’adrenalina. Era l’hora d’obrir portes i van començar els problemes amb el sabotatge de la connexió a internet dels centres educatius. Els informàtics van solventar hàbilment la papereta i malgrat el retard tothom va poder començar a votar. Ara bé, també va coincidir amb la difusió de les primeres imatges de càrregues de la guàrdia civil i policia nacional a les escoles. No vaig poder evitar que la ràbia i impotència del moment quedés reflectida en la meva fotografia votant. Sens dubte les sensacions entre els dos referèndums no van ser les mateixes. No només perquè no s’hagin complert les expectatives de l’aplicació dels resultats i la situació actual generada, sinó per la violència contra els ciutadans indefensos que es va exercir.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús