Enocreuers

El #port de #Portofino des del #CastelloBrown #Liguria

El proper 7 de gener sortirà de Barcelona el vaixell MSC Magnifica rumb a la seva primera volta al món. Un total de 119 dies i 32 països diferents que a més a més oferiran experiències com un safari nocturn, una visita al Taj Mahal, una estada a Bora Bora o una acampada al desert. Es presenta com una oportunitat única perquè els viatgers puguin recórrer el planeta sense haver de fer i desfer maletes o canviar constantment d’hotel. Les places estan totalment esgotades. Aquest és un bon exemple que la indústria de creuers no para de créixer i amb la capital de Catalunya com a capdavantera.

Tot i així, en aquest segment turístic, el que està agafant més volada són els creuers fluvials. Hi ha una tendència a fer viatges culturals i històrics, cada vegada més breus i temàtics, sobretot per als que ja han realitzat altres creuers, que els permeten una escapada de tres o quatre dies. Malgrat els episodis de pluges dels darrers anys, el nostre país no pot competir amb altres zones d’Europa de rius cabalosos, especialment al Danubi o el Rin.

Tanmateix les navilieres disposen a la seva flota de vaixells més petits que poden atracar a ports mediterranis que no disposen d’infraestructura per permetre els grans creuers i tampoc absorbirien el seu volum de passatgers. Els pobles de la costa italiana de les Cinque Terre s’han especialitzat en acollir aquest tipus de viatgers que, malgrat haver d’arribar a terra en barca, els permet gaudir de la seva oferta enoturística. De fet són les excursions per conèixer els seus vins les més demanades per aquests creueristes. Al Penedès fa uns anys es parlava de la promoció de Vilanova i la Geltrú per l’arribada de grans iots al seu port, però la possibilitat que petits creuers amb una capacitat de 1.500 persones puguin fer escala a la costa penedesenca no ha estat abordada. Si fos així, i davant la saturació del turisme a Barcelona, tenim molt per oferir, en enoturisme i molt més.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús