Córrer per salut

Sortida de la #cursa solidària Mini10k amb el Capità Vitamines prèvia a la #10kVila @Fondistes #Vilafranca #Penedès #CapitalDelVi #10kVilafranca

Es defineix formalment com la forma de caminar durant la qual en un moment donat tots els peus estan separats del terra, però sens dubte córrer és molt més. Els darrers mesos he contestat moltes vegades a la pregunta sobre si m’havia aprimat molt. La resposta ha estat la mateixa: Sí i per salut. Vaig proposar aprimar-me per tenir el meu pes natural i que la vida sedentària dels darrers anys m’havia fet abandonar. En deu mesos m’he aprimat 40 Kg sense fer cap dieta especial sinó, sempre amb el suport de la família, aplicar el principi de cremar més calories que les ingerides, canviar alguns hàbits alimentaris i fer més esport. Primer vaig començar incrementant les caminades per la muntanya i les vinyes, per ja des de l’estiu córrer pel pla, tant que fins i tot m’he aficionat a participar a curses populars i associar-me a l’A.E. Córrer a Gelida.

Diumenge passat vaig fer per primer cop la 10K de Vilafranca. Porto molt poc en això del “running”, tanmateix he tingut oportunitat d’apuntar-me a unes quantes i informar-me sobre totes les que s’organitzen a Catalunya per tal de planificar-me. Vaig poder confirmar in situ el que ja havia trobat referenciat en blogs i webs especialitzats, que aquesta és una de les millors organitzades, i amb millor ambient de públic. D’entrada la Mini10K, amb una altíssima inscripció i amb el seu caràcter solidari, ja és tota una garantia. Després el recorregut cèntric i la celebració a unes hores que afavoreix a la gent apropar-se i animar els participants són clau de l’èxit. A la vegueria havia corregut prèviament la ReisRace d’Igualada, amb tortell de reis per a tots els corredors, i la prova de 10 Km de la Mitja Marató de Sitges, corrent a tocar del mar. Hem de considerar-nos satisfets que al Penedès hi ha tant bon nivell de curses urbanes. Abans havia fet la Sant Silvestre de Gelida, amb continues pujades i baixades, tal com ha de ser a la vila. La propera etapa de la meva particular ruta penedesenca serà a la Cursa de Sant Valentí de Les Cabanyes.

T’HAS APRIMAT MOLT, NO?

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús