El vi de la casa

Pels #carrers de #Tolosa sota la #Canicule2019 #Toulouse #Occitània #Occitaine #França #France

Des de fa força anys tenim la preocupació a Catalunya perquè els nostres restaurants puguin oferir una bona carta de vins. Encara més perquè el vi de la casa sigui del territori. Alguns fins i tot arriben a només oferir una selecció de la denominació d’origen pròpia. A poc a poc a Barcelona es va avançant perquè els vins principals oferts no siguin de la Rioja -tot sigui dit gràcies a les seves estratègies comercials- i des de fa molt poc temps ja són els vins catalans els més consumits als restaurants de casa nostra. Tanmateix sorprèn situacions viscudes com la que vam tenir a una recent escapada al Pirineu. Amb la pràctica de mirar de demanar allà on anem un vi del Penedès, vam quedar gratament sorprès del succeït a un restaurant del petit poble d’Arcavell, a tocar de les valls d’Andorra. En aquest establiment el vi de la casa era d’un petit celler del Penedès. Així doncs, a la terrassa amb vistes justament a unes feixes de vinyes a la muntanya, cada vegada més freqüents en aquestes alçades pel canvi climàtic, vam dinar amb vi de Torrelavit.

Veníem d’haver visitat Tolosa, o Toulouse pels francesos. Allà També vam poder constatar una altra mirada als vins de casa. En aquest cas oferien només el maridatge de formatges i vins d’arreu de França. L’origen no era pas el criteri per emparellar-los en grups de quatre o sis degustacions, sinó l’elecció que havien fet els restauradors de la casa segons els gustos làctics triats. Tota una festa dels sentits en la que igualment s’informava exhaustivament de l’elaboració i procedència de cada producte acompanyant a una cuidada presentació. Aquestes situacions ens han de fer adonar que hem de seguir batallant perquè el vi de casa sigui el nostre a tot arreu però que, sobretot, cal vetllar perquè la cultura del vi sigui al centre de la restauració.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús