En record de Clément Méric, assassinat pel feixisme neonazi

Avui tenia previst publicar un nou article al blog, però no puc escriure cap altra cosa que un breu recordatori de la concentració en record de Clément Méric i de totes les víctimes del feixisme que ha convocat Unitat Contra el Feixisme i el Racisme. Serà demà a les 22h davant del Consolat Francès (Ronda Universitat, 22 bis).

Tenia 19 anys i participava al moviment estudiantil i antifeixista de París. Va ser assassinat brutalment a cops per individus de l’extrema dreta neonazi, vinculats indirectament amb el Front National i esperonats per la permissivitat i impassivitat d’una societat encara somnolenta davant de les agressions intolerants i homòfobes en augment. Aquest és un perill d’abast continental, del qual no queda indemne la societat catalana.

És per això que cal actuar. Demà al vespre demostrarem que el nostre rebuig de la violència feixista és absoluta i permanent. Clément Méric és un dolorós nom més d’una llarga i infame llista de víctimes de la intolerància, el feixisme, el racisme i l’homofòbia: la nostra memòria i la de les generacions futures mantindrà el seu record a les pàgines de la Història, entre els màrtirs per les llibertats i la democràcia.

Avui i demà recordarem Clément amb dolor, però la violència covarda i miserable no aconseguirà silenciar les veus d’homes i dones que lluiten cada dia per un món millor i més just, que no deixi lloc a la ignorància, l’odi i la desigualtat de la qual es nodreix la repugnant escòria feixista. Ara i sempre, NO PASSARAN!

Etiquetes ,

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús