L’autor

 

Nascut a Barcelona l’octubre de 1986. Vaig créixer al Maresme, entre Mataró i Argentona. Actualment visc al barri del Raval. Sóc el gran de quatre germans. Aficionat del F.C. Barcelona i del rugbi en general.

Llicenciat en Història (UAB) i màster interuniversitari en Història Contemporània i en Polítiques de Joventut. Actualment curso estudis de postgrau d’Urbanisme i Espai Públic (UOC-UAB-CCCB).

La meva trajectòria associativa passa pel sindicalisme estudiantil, la política juvenil, els moviments socials i l’escoltisme. Vaig ser Responsable d’Organització de l’Associació d’Estudiants Progressistes (AEP) i actualment sóc membre d’Acció Jove–Joves de CCOO i d’Acció Escolta de Catalunya. Vaig ser impulsor del Fòrum Social per la Universitat Pública realitzat a Barcelona l’any 2008.

Professionalment he treballat en els camps de la participació juvenil, la dinamització sociocultural, la gestió d’entitats i el disseny gràfic. He estat tècnic de projectes a la Unitat d’Estudiants i Cultura de la Universitat Autònoma de Barcelona i dinamitzador juvenil a l’Espai Jove La Fontana del barri de Gràcia. Actualment formo part del professorat de l’Escola Lliure El Sol.

Des del març de 2013 sóc president del Consell de la Joventut de Barcelona (CJB), plataforma independent que aplega les principals organitzacions juvenils de la ciutat. També sóc membre de la junta del Consell d’Associacions de Barcelona (CAB) i Vicepresident primer del Consell de Ciutat, màxim òrgan consultiu i de participació de l’Ajuntament de Barcelona. 

A banda d’aquest blog he escrit en altres revistes de temàtica social i juvenil, i he publicat el llibre Tot el poder als joves! (Edicions Els Llums, 2013) amb pròleg de Joan Subirats, Catedràtic de Ciència Política de la UAB.

Estic particularment interessat en els fenòmens urbans, així com en la vida política i social de la ciutat de Barcelona, i per extensió del país i de l’àmbit internacional. Per formació i vocació, m’apassiona el coneixement històric sobre tots els assumptes. Sóc ferm partidari de la participació ciutadana a tots els nivells, amb especial èmfasi en tot allò que afecta la joventut, i defenso els espais d’apoderament juvenil com a instruments per a l’aprofundiment i la regeneració democràtica. La lectura és la meva principal perdició de temps i diners: sóc un lector i comprador de llibres compulsiu i caòtic que salta contínuament d’una qüestió a una altra. Provo de ser una mica més organitzat en la resta de dimensions de la vida quotidiana.

Un parell de cites:

Política sin ética es politiquería y ética sin política es narcicismo.

—Manuel Sacristán.

“Cities have the capability of providing something for everybody, only because, and only when, they are created by everybody.”

―Jane Jacobs.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús