San Silvestre Vallecana i Cursa del Nassos 2010

El passat dia 30 de Desembre ens vam desplaçar fins a Madrid per córrer la última prova de l’any, la San Silvestre Vallecana 2010. Enguany amb el lema “We run Madrid” ens disposàvem a acomiadar l’any 2010 pels carrers de la capital espanyola fent el que més ens agrada, córrer.

A aquesta aventura ens varem apuntar 6 amics i amigues que compartim la mateixa afició. 

A les 6 de la tarda ens aproparem per a gaudir del ambient de la Cursa Popular, aquest any van batre el record de participació amb 35.000 corredors i corredores.

Dues hores mes tard, es donava la sortida a la Cursa Internacional, on grans corredors d’elit competeixen per guanyar l’ultima cursa de l’any. Entre ells podem destacar la participació de Zersenay Tadese (Campió del Mon de Mitja Marató), Chema Martínez (Subcampió d’Europa 2010, Jesús España (Subcampió d’Europa en Barcelona), Sergio Sánchez, Nuria Fernández (Campiona d’Europa 2010 en Barcelona), Liliya Shobukhova (Campiona de la Marató de Londres 2009), Jessica Augusto (Campiona d’Europa de Camp a Través 2010), entre d’altres.

La meta, situada en el Estadi de Futbol Teresa Rivero (Camp del Rayo Vallecano), va veure com el atleta d’Eritrea, Zersenay Tadese, la creuava en primer lloc en un temps de 28’:27”, a 2’:50” el kilòmetre. Zersenay es va fer amb la victòria ja que el atleta Ayad Lamdassem es va equivocar de carrer a falta de 300 metres de la meta i això va fer que Zersenay entres abans a meta. El tercer lloc va ser per a l’atleta espanyol Jesús España, amb un temps final de 28’:40”.

En dones, l’atleta portuguesa, Jessica Augusto va guanyar la prova amb un temps de 31’:59”, una gran marca. La van acompanyar en el podi l’espanyola Nuria Fernández i  Mª José Pueyo. Nosaltres, per segon any consecutiu, varem acabar la prova fent un bon temps, però el millor va ser acomiadar l’any fent el que més ens agrada i rodejats de grans amics.

Per finalitzar m’agradaria felicitar a tota la gent de Madrid, però sobretot a la gent del Barri Madrileny de Vallecas, per suportar el fred que feia (7ºC) i sortir al carrer per animar a tots el corredors, del primer a l’últim. Perquè sense vosaltres la cursa no seria la mateixa. Gràcies.

En quant a la Cursa del Nassos, un altra cursa que es celebrà en Barcelona l’últim dia de l’any, volem dir que la cursa internacional es va anul·lar per un comunicat de la Real Federació Espanyola d’Atletisme, que deixava a la Cursa del Nassos exclosa del calendari nacional.

El guanyador de la prova popular va ser el atleta marroquí Ilias Fifa amb un temps de 29’:37”. Fifa es un corredor molt conegut en Barcelona, ja que actualment corre amb l’Agrupació Atlètica de Catalunya i participa en moltes curses de la Ciutat. El varen acompanyar en el podi dos atletes del F.C. Barcelona, Rubén Palomeque i el maratonià Nacho Caceres. El atleta català, Pol Guillen, es va quedar en 4º lloc.

En quant a dones, el podi va ser totalment internacional, ja que les dos primeres, Mónica Rosa (1ª) i Filomena Costa (2ª) son portugueses, mentre que la 3ª classificada va ser l’atleta francesa Patricia Losouarn.

3 comentaris

 • Raquel

  03/01/2011 12:41

  És el segon any que assistim a la San Silvestre Vallecana i puc assegurar que és una cursa on tant els espectadors com els corredors gaudim moltíssim. L’organització i l’espai en general on es celebra (alguns dels carrers principals de Madrid i l’entrada al camp de futbol) fan que es crei un ambient molt emocionant alhora que impresionant al veure tota la gentada corrents per baix de les llums nadalenques que il·luminen tot Madrid. Per no parlar dels corredors, els quals asseguren que és una cursa per gaudir del paisatge i del calor que els fan sentir tots els espectadors que assisteixen.

  En definitiva, una experiència més que recomanable per a corredors i curiosos que volen viure un cap d’any diferent.

 • Santi

  04/01/2011 18:51

  A veure si l’any que ve ens veiem a Madrid corrents o gaudin de la cursa com espectadors. Ànims amb el diari i amb el blog!

 • Xavi

  04/01/2011 22:19

  Per primer cop vaig assistir a aquesta coneguda cursa. I repetiré. Es una festada de l´atletisme popular, amb una apoteosi final dut a terme pels corredors d´èlit. En una nit gelada que els madrilenys fan que la temperatura no importe, amb un recorregut espectacularment embellit per les llums nadalenques, amb un grapat de corredors de totes les condicions, acomiades l´any de la manera que més t´agrada, compartint kilòmetres.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús