Parlo de tòpics

Us proposo que agafeu un snack d’aquells de xocolata (amb caramel o sense, però un que us agradi molt) dels que sovint tenen dues barretes, i l’enceteu. En cas de no tenir-ne un a mà, us proposo que deixeu volar la imaginació, que mai està de mes. I us convido a pensar, independentment de si us considereu persona en procés o no. Pensem:

“Tot arribarà, temps al temps o, paciència… que el temps posa a cadascú al seu lloc, sinó, mira el Joanet, o la Maria, fa uns mesos estaven com tu, i ara tot els hi va perfectament. Que no hi ha decisió dolenta, que ets molt jove…”  Heu portat mai el compte de la quantitat de vegades que heu sentit paraules com aquestes o similars? I segurament moltes vegades van acompanyades de moments on heu de prendre decisions o moments sense canvis que semblen que duraran una eternitat.

La vida dóna moltes voltes (entenem que no només de 360 graus), és un dels  tòpics que darrerament està al cap damunt del meu Top 10. I l’altre fent zàping vaig passar per Operación Triunfo i vaig pensar: Sí, la vida dóna moltes voltes. Mira el Fernando Argenta, tota la vida fent Clásicos Populares i ara és jurat d’un programa on la popularitat s’agafa des d’un altre punt de vista. Això sense voler dir que la seva decisió hagi estat millor o pijtor, simplement diferent. Al cap i a la fí, ell és un element que dóna prestigi a aquest jurat i no a la inversa. I suposo que tota decisió et pot portar a un èxit o a un fracàs. I per no perdre el costum, temps al temps.

És clar que, respcete a l’èxit i el fracàs em quedo amb el que va dir però  l’Iñaqui Gabilondo a Telemonegal fa pocs dies, no ens hem de prendre massa en sèrio ni l’un, ni l’altre, és a dir, ni l’èxit ni el fracàs. I jo vull afegir que els tòpics, malgrat ser tòpics i sovint poc ben rebuts, no tenen per què ser mentida.

I bé,  ara calculo que del vostre snack us queda una última porció, però aquesta us la vull deixar gaudir sense pensar.

Etiquetes

3 comentaris

 • Xavier

  23/01/2011 16:24

  Després de gaudir l’última porció del meu snack, és hora de posar fil a l’agulla! És ben cert que hi ha molts tòpics i a vegades, per la seva naturalesa, tendim a menystenir-los. La vida professional i personal està plena de decisions, de diferents direccions, de cruïlles.

  Però cal agafar cada camí amb coratge, empenta i il·lusió, sent fidels a la nostra manera de fer i creient en els nostres valors. Sempre hi haurà algú que estarà al nostre costat, que ens recolzarà i ens valorarà.

  Des del meu humil punt de vista, penso que saber ser pacients i confiar en les nostres possibilitats acabarà donant resultats!

 • Sir William Temple

  25/01/2011 19:19

  Cetament hi ha tòpics que són veritat però n’hi ha d’altres que a banda d’estar sobats, són mentida.
  I un que és veritat és que la vida dóna moltes voltes i cada vegada més ràpides.

 • maria

  09/02/2011 0:55

  Mort als tòpics. Quan no t’escauen no són útils, i quan sí, no els necessites

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús