Supplì

Roma, a banda d’estar farcida de monges i capellans, també compta amb una quantitat significativa de supplì. I què són els supplì? etimològicament, l’italianització del francès “surprise”, gastronòmicament, una bola d’arròs arrebossat, ripiena de salsa de tomàquet i amb un pinyol de mozzarella. És un antipasti típic de la capital ràpid i econòmic. Una píndola perfecta per entretenir la gana quan et trobes passejant per Via del Pellegrino.

Inicialment, s’utilitzava com a forma per reciclar i aprofitar les “sobres” del dia anterior. Arròs, tomàquet i mozzarella; tres aliments habituals en qualsevol cuina italiana.

 

N’hi ha de diversos tipus i mides; més grans i contundents, més petits i lleugers, congelats, irregulars, allargats. S’aconsella, com en la fruita, deixar-se guiar per la lletjor. Defugiu d’aquells uniformes i homogenis, són millors els que semblen un munyoc mal pastat.

Els cosins dels supplì són les arancine sicilanes, considerablement més grosses i amb més ingredients a l’interior; pèsols i carn, normalment.

Hi ha diversos establiments on el supplì és la seva especialitat, i tothom coneix un lloc on assegura que fan el millor de la ciutat, tanmateix, en gairebé tots els punts de “pizza al taglio” hi tenen un raconet amb totes les boles marrones apilades l’una sobre l’altre.

Com d’altres debats culinaris, hi ha diversitat d’opinions respecte quins són més bons si els supplì o les arancine, jo em quedo amb els supplì. Ara bé, els sicilians no tindran cap dubte: l’arancina. Cadascú escombra cap a casa seva.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús