Nadal al Japó

Un comerç d'Osaka abans del Nadal de 2006. JJuste

Un comerç d'Osaka abans del Nadal de 2006. JJuste

Algun breu apunt sobre el Nadal al Japó, per respondre a tots aquells que em pregunten si a l’extrem Orient se celebra aquesta festa cristiana:

D’entrada, la resposta és que sí que se celebra. Es fa, però, d’una manera especial.

Per la majoria de japonesos és una festa importada, sobretot dels Estats Units, i aprofitada pels comerciants locals per fomentar el consumisme. Això sí, la promoció de les vendes s’acompanya també aquí amb propòsits col·lectius de pau, amor i germanor. I també hi ha una minoria cristiana que viu el Nadal com una festa religiosa.

A moltes famílies amb criatures, el pare Noel arriba a casa per portar presents. A més, la Nit de Nadal a moltes llars es menja el kurisumasu keiki, un pastís típic d’aniversari. Ja és una tradició arrelada i molts japonesos se sorprenen quan els dius que és autòctona.

Un altre costum relacionat amb el Nadal al Japó és que la nit del 24 les parelles joves surten a fer un sopar romàntic que sovint acaba en un dels abundants Love Hotel, on les habitacions es paguen per hores. A molts d’aquests establiments la Nit de Nadal hi ha llargues cues per entrar.

I una última curiositat:  Tots els adorns que engalanen llocs públics i privats des de principis de desembre desapareixen el dia 25 per donar pas a les decoracions tradicionals de Cap d’Any.

2 comentaris

  • Arcadi

    02/01/2011 21:11

    “Adorns”? Malgrat els catanyolaires de l’IEC, n’hauríem de dir guarniments.

  • Anna

    12/01/2011 2:57

    No oblidem també la tradició de menjar pollastre del KFC, enlloc del tradicional dinar/sopar familiar que tenim a occident!

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús