Autor

Jordi JustéEm dic Jordi Juste, vaig néixer a Barcelona el 1968 i ara visc a Premià de Mar. Sóc periodista (especialitzat en Àsia), traductor de japonès, escriptor, consultor de periodisme a la UOC i coordinador de mitjans de comunicació japonesos a Espanya. He viscut més de deu anys al Japó, on, entre altres coses, feia de corresponsal de El Periódico de Catalunya, professor en diverses universitats i entrenador de l’equip de futbol base Kyoto Nishiyama FC.

Ja fa més d’un any que he tornat i encara intento readaptar-me a aquest país tan exòtic anomenat Catalunya, i també miro de publicar una novel·la i diversos llibres amb les meves cròniques i amb la narració de la meva experiència japonesa. Una experiència que encara dura per la meva vinculació familiar i professional amb aquell país que ara ja és una mica meu.

En el moment d’escriure aquestes ratlles estic entusiasmat perquè m’han proposat que col·labori amb Ara, el projecte periodístic que necessitem per recuperar l’optimisme i tornar a creure en la feina ben feta, basada en la creativitat i en l’esforç. Aquest blog vol contribuir-hi aportant una visió personal però el més oberta possible de l’actualitat a l’Àsia, especialment al seu extrem més oriental.

3 comentaris

 • Takafumi Fujita

  02/12/2010 17:10

  Hola! Que tal? te acuerdas de mi? Soy Takafumi , quien era estudiate de Kyoto daida, y de Osakasayama. Trabajo con una empresa de Hitachi grupo, y me enviaran a una Subsidiary de Espana que esta en Terrasa. Y voy a vivir en Barcelona, cerca de Campu Nou. Favor de enviarme una mensaje.
  Quiero apreder Catalan contigo!! Saludos, Takafumi

 • Yukitaka Inoue

  23/12/2010 4:49

  Mandame un mail. Pense mandarte un mensaje navidena y encontre que se me habia perdido tu correo… (si es posible, luego borras este mensaje, ya que es personal).

 • Emma Martinell Gifre

  06/06/2014 18:03

  Ens varen presentar al Japó. Em recordes? EmmaMartinell (de Filologia Espanyola, UB)

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús