Autora

“Ferragutcasas? Es vostè parent de l’Almirall Farragut, el que té una plaça a Washington?”, em va preguntar el meu professor de Comunicació i opinió pública. “No. Em dic Ferragutcasas tot junt”, vaig dir jo. Qui m’havia de dir que onze anys després em passejaria per Farragut Square i llegiria sota els peus de la seva estàtua la historia de David Farragut, fill del menorquí i mercant de marina Jordi Ferragut, que va esdevenir un heroi en la Guerra civil americana.

Farragut Square és el nom del meu blog i vol ser un punt de trobada per la reflexió d’un món en constant canvi i més interconnectat que mai. L’hegemonia dels Estats Units es dilueix davant la puixança de països com la Xina, la Índia o Brasil. Des d’aquí, vull exposar les meves impressions sobre la ciutat i el país, analitzar les notícies de l’actualitat nord-americana i allargar les històries que escriuré al diari Ara.

Com ja us he avançat abans, em dic Núria Ferragutcasas i vaig néixer a Santa Coloma de Farners el 1979. Els 18 anys vaig marxar a Barcelona a estudiar Ciències Polítiques i des de llavors no he parat. He viscut breument a Birmingham, Londres, París i Brussel·les però Barcelona i Nova York han estat casa meva.

La primera gran notícia que vaig publicar com a periodista fou l’enfonsament del túnel del Carmel. Aquella experiència em va ajudar entendre que cal explicar el per què dels fets sense mai oblidar a les persones. He treballat pel diari Què!, 20 minutos, i col·laborat pel diari El Punt, la revista El Temps i el suplement econòmic del diari Avui. Ara, des del diari Ara i des de la capital del poder, més.

1 comentari

 • Núria Farregut

  11/11/2011 10:23

  Per casualitat, he vingut a parar a aquesta pàgina del teu blog i m’ha cridat tant l’atenció el teu cognom.

  El meu pare farà 80 anys aviat i he estat recopilant informació del cognom Farregut per fer-li l’arbre genealògic. No he estat capaç de tirar tant enrere com per arribar al famós David G. Farragut. L’avanpassat més llunyà que he trobat era un tal Agustí Farregut d’Arbeca (Lleida).

  Dedueixo que totes les derivacions del cognom vènen d’allà mateix.

  Salutacions i perdona pel rotllo.

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús