La Via Fèrria. Carpe Diem

18a Jornada de Tercera Divisió. UE Cornellà 2 – AE PRAT 0

Els partits entre Cornellà i Prat són derbis. El Baix Llobregat sempre ha estat una comarca amb una forta presència d’equips a la Tercera Divisió i això afavoreix l’aparició de la paraula derbi força sovint al llarg de la temporada. La rivalitat entre els equips és més sèria conforme estiguin més propers geogràficament. Al Prat els derbis es viuen especialment contra el Santboià i el Cornellà, i una mica menys contra el Gavà (Tot i que guarda aquella frase que encara avui en dia es comenta a La Bòbila i al Sagnier: A Gavà, t’hi pots cagar. Sí, però al Prat ja m’hi he cagat – repliquen els gavanencs).

Enguany, el derbi entre Prat i Cornellà (derbi “perico” llegit en una altra clau) arriba a la penúltima jornada de la primera volta. Això, traduït, vol dir que a final de lliga poden saltar espurnes com algun dels dos equips s’estigui jugant alguna cosa més que l’honor. El Cornellà ha aconseguit la primera victòria, guanyant per 2 a 0 en un camp maleït pels pratencs, on només han guanyat una vegada a la història. Precisament, aquesta maledicció es pot trencar la propera temporada per un motiu ben senzill. Segurament, aquest ha estat l’últim derbi disputat a la Via Fèrria. La UE Cornellà espera poder estrenar, aquest estiu, un nou terreny de joc situat prop de l’actual estadi del RCD Espanyol, a cavall entre el Prat i Cornellà.

És per aquest motiu que l’esmorzar a la Via Fèrria era més necessari que mai. Al seu bar no li queda més d’una temporada de vida i la visita era obligada. Els que ens movem per aquests camps sabem que a Cornellà de menjar bé, en saben un tros. Els entrepans van que volen per la barra que dóna directament al terreny de joc, que és, alhora, un punt de concentració habitual pels parroquians del conjunt local per fer el café (tant del matí com de la tarda).

A l’interior, el bar de la Via Fèrria adopta fesomia de restaurant. Grans espais, sense fum, i amb un toc cassolà que convida a seure. La barra interior és bastant gran. L’espai de les taules és també bastant agradable, amb prou lluminositat com per quasi necessitar llum artificial. Un espai idoni per realitzar l’àpat de l’últim desplaçament de 2010.

IMG00208-20101212-1050.jpgIMG00209-20101212-1050.jpgIMG00210-20101212-1051.jpg

Tot i no tenir una carta a la vista, el cambrer recita de memòria les especialitats del bar: Truites, llom, cansalada, mandonguilles, “callos”, entranyes… No és que sigui molt simpàtic, però sí que és efectiu. Pren nota mental de tota la comanda: Callos picants amb cigrons, entrepà de cansalada, entrepà de truita i plat d’entranyes amb patates fregides. El temps d’espera no és superior als cinc minuts (dels més ràpids de la categoria) i el serveixen directament a la taula. La truita, aquesta vegada, és francesa, sense condiments i de sabor suau i toc consistent. La Cansalada, al seu punt en un entrepà de bon pa. Respecte als plats cal destacar el d’entranyes (segons el termcat; Conjunt dels òrgans continguts a les cavitats toràcica i abdominal del cos de l’animal sacrificat). És un àpat sovint oblidat i típic, anys ençà, dels camps de futbol i dels bars de tapes. És consistent, però molt gustós, sobretot gràcies a una salsa de tomàquet que atorga un contrapunt lleuger. Les patates fregides serveixen com a guarnició per un plat que ben bé pot substituir el posterior dinar dominical. Respecte als callos, us heu d’armar de paciència si no us agrada el picant (Al meu parer, deliciosos), perquè el bitxo hi és bastant present. El vi de la casa (servit en ampolla transparent de vidre), com sempre, correcte.
Carpe Diem, deien els antics romans. I aquí es pot aplicar sense cap dubte. Al camp de la Via Fèrria li queda poc i més val aprofitar per fer un darrer esmorzar o berenar en un dels camps amb més tradició de la Tercera Divisió. Serà el nou camp del Cornellà capaç de mantenir el nivell del seu bar actual? Esperem que sí, perquè sinó el futbol català (tant amateur com de base) perdria un dels seus tresors com va passar fa poc a Sabadell i el trasllat del CF Mercantil a un camp nou. Però això ja és una altra història…

Bon Nadal!

Preu Mitjà: Entranyes amb patates + vi = 5 euros

VALORACIÓ:

Amabilitat: 5

Celeritat: 8

Qualitat: 8

Varietat: 7

Preu: 7

Nota Mitjana: 7 sobre 10

2 comentaris

  • Tweets that mention La Via Fèrria. Carpe Diem – Ara.cat — Topsy.com

    23/12/2010 19:08

    […] This post was mentioned on Twitter by ARA Esports and Isabel Gonzalo. Isabel Gonzalo said: RT @J_David_Munoz: La Via Fèrria. Carpe Diem – Ara.cat http://t.co/EiQhkZ4 vía @diariARA […]

  • manuel anguas murillo

    23/12/2010 22:14

    Totalmente de acuerdo en las valoraciones.Sobre todo en la que estoy mas de acuerdo es en la simpatia,pero rapido, era mas que inmediatamente

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús