Reus. Passin, remenin i triïn

21ª Jornada de Lliga. Reus Deportiu 2 – AE Prat 2

Les visites del Prat a Reus ha malacostumat tots els afeccionats pratencs que es desplacen fins la capital del Baix Camp. Des de fa tres temporades, els partits entre els dos han deparat bon joc i partits bonics. Fa dos anys, la visita a Reus va ser doble: el dia del partit va ploure i es va suspendre l’enfrontament. El partit es va ajornar a un dimecres. Va acabar amb victòria pratenca per 2 gols a 1. La temporada passada, tot i la derrota pratenca, el partit va oferir grans dosi de bon futbol. Enguany, la tradició no va fallar i després d’un intens partit, tots dos equips es repartien els punts amb polèmica final per un gol que uns diuen que va entrar (Prat) i altres que no (Reus).

Però que ningú s’enganyi. La data de Reus està marcada al calendari per motius que van més enllà del futbol. Fa dues temporades vam descobrir (aquell dia de pluja intensa) un restaurant a poc més de 300 metres del Nou Camp de Reus anomenat “La Alameda”, al mateix polígon industrial AgroReus. Aquell dia, una performance amb les cambreres va amenitzar el dinar. Fidels als indrets on ens tracten bé, l’any passat no vam dubtar en tornar-hi. Tot i que era Carnestoltes i el restaurant estava ple de gom a gom, ens van acomodar en una taula llarga on vam poder gaudir d’un bon àpat.

Aquest any hem tornat a La Alameda. Amb la calma d’un diumenge quotidià, no vam trobar cap impediment per seure on volíem. Vam triar una taula rodona per a set comensals a la planta superior. El requisit per dinar a la sala de dalt és el de pagar 14,95 euros per un buffet lliure que inclou beguda i cafè. És un buffet que encara cuida la qualitat del menjar, i fins i tot s’hi nota un pèl d’artesania gastronòmica en alguns dels plats. La varietat és prou completa. De les típiques freixures (calamars, croquetes, patates) passant per la fideuà, els preparats de carn amb salsa i el peix amb condiment fins els clàssics embotits i llesques de pa (a triar pel consumidor el punt de torrat i el tomàquet).

IMG00314-20110116-1532.jpg IMG00318-20110116-1551.jpg

La dificultat de crear-te el teu propi menú. Sort dels consells que trobem sobre la taula:

–          Li agrairem faci bon ús del menjar

–          Serveixi’s únicament la quantitat que pensi que menjarà

–          Li suggerim que primer agafi un petit plat de tast per saber si és del seu gust

Seguint-los, opto per un plat de cargols amb samfaina amb un pèl de picant i pernil. Acompanyo amb un plat de gambes a la planxa acabades de fer (això crec) i un plat de musclos al vapor. (Aneu en compte, que la majoria estan buits i la gent es pensa que has menjat molt quan veu les closques). De segon, un filet de llom amb salsa de roquefort. Per postres, la varietat torna a ser gran i un té dificultats per triar davant d’aquell congelador de gelats i de la nevera dels pastissos. Com passa quan un va a un buffet, la fruita sempre passa desapercebuda. El cafè, que entra dins del preu, és aromàtic i gustós. Per arrodonir l’àpat, brindem amb cava, gentilesa d’un dels habituals de les visites als restaurants amb l’expedició pratenca. El servei del restaurant, molt amable, es presta a fer-nos una fotografia de grup commemorativa.

Recomanem La Alameda per dos motius: és l’únic restaurant obert en diumenge prop del Nou Camp de Reus, i perquè, tot i no ser una excel·lència gastronòmica, val la pena per la varietat i la quantitat de menjar que es pot degustar. Com molt va definir un dels comensals: “Humil. Discret, fins i tot, però contundent”.

Preu Mitjà: 14,95 (Dinar buffet lliure, beguda i cafè)

Valoració:

  • Amabilitat: 7
  • Qualitat: 6
  • Varietat: 9
  • Celeritat del Servei: 7
  • Preu: 7

Nota mitjana: 7,2 sobre 10

1 comentari

  • Tweets that mention Reus. Passin, remenin i triïn – Ara.cat — Topsy.com

    19/01/2011 19:37

    […] This post was mentioned on Twitter by Diari ARA, Toni Padilla and José David Muñoz. José David Muñoz said: Reus. Passin, remenin i triïn – Ara.cat http://t.co/SrBbD60 vía @diariARA […]

Comenta

*

(*) Camps obligatoris

L'enviament de comentaris implica l'acceptació de les normes d'ús